Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οκτώ Vanette με αυτόματο κιβώτιο

13.642 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2009)

Η πραγματοποίηση εκατοντάδων χιλιομέτρων καθημερινά εντός της πόλης για την μεταφορά προϊόντων απαιτεί μεγάλα αποθέματα υπομονής από τον οδηγό. Σημαντική λύση ωστόσο μπορούν να προσφέρουν να αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που αναλαμβάνουν να τον απαλλάξουν από σημαντικούς… μπελάδες.

Η κίνηση ακόμα και ενός ευέλικτου επαγγελματικού οχήματος όπως είναι τα Vanette εντός της πόλης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνεται με μέσες ωριαίες ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 35 χλμ./ώρα ενώ το γνωστό «σταμάτα- ξεκίνα» είναι κάτι που το γνωρίζουν πολλοί καλά όλοι οι επαγγελματίες που επιχειρούν εντός του αστικού οδικού δικτύου.

Τα Vanette όπως προαναφέραμε είναι εξελιγμένα με γνώμονα την μεγάλη ευελιξία τους και τις αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες σε σχέση με τις περιορισμένες διαστάσεις τους, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά τα «προσόντα» που οφείλει να λάβει υπόψη του ο υποψήφιος ιδιοκτήτης τους.

Η κίνηση εντός της πόλης μπορεί να γίνει σημαντικά πιο εύκολη αν έχει κανείς προνοήσει να αποκτήσει το επαγγελματικό του όχημα με αυτόματο ή σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Με αυτόν τον τρόπο θα… αποφορτιστεί σημαντικά από την προσπάθεια που καταβάλλει κατά την οδήγηση του οχήματος ενώ παράλληλα διασφαλίζει πως και η φθορά των διαφόρων μηχανικών μερών του οχήματος (όπως ο δίσκος) θα διατηρηθεί στα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή, όρια ανεξάρτητα από την χρήση στην οποία θα υποβληθεί το όχημα.

Ποια είναι όμως τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των Vanette και των mini-Vanette, δύο κατηγοριών που ως επί το πλείστον αφορούν σε ενδοαστικές εμπορευματικές μεταφορές, προσφέρονται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων;

Citroen Nemo
Το Γαλλικό Vanette διακρίνεται για τις ιδιαίτερα μεγάλες μεταφορικές του δυνατότητες σε σχέση με τις εξαιρετικά περιορισμένες διαστάσεις του. Ωστόσο όσοι το επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν το Nemo Van στις εκδόσεις με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,4 λίτρων που αποδίδει ισχύ 70 ίππων και ροπή 160 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. και με ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων.

Fiat Fiorino
Ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Fiat Professional στην κατηγορία των Vanette, μπορεί να αποκτηθεί με τον 1.300 άρη υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα Multijet με απόδοση 75 ίππων και ροπή 190 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. και με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων MTA, που αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο της άνεσης του οδηγού κατά τις μετακινήσεις του.

Opel AstraVan
Πολλαπλές είναι οι εκδόσεις του Opel AstraVan αναφορικά με τον τύπο του κινητήρα ενώ σε κάθε περίπτωση το –βασισμένο στο στέισον βάγκον αμάξωμα- του Γερμανικού Vanette είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία μεγάλου βάρους και όγκου. Παράλληλα όσοι το επιθυμούν μπορούν να το αποκτήσουν με ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (και με σειριακή λειτουργία) στις εκδόσεις με τον CDTI Ecotec πετρελαιοκινητήρα των 1,9 λίτρων που αποδίδει ισχύ 120 ίππων.

Opel Combo Van
Αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της Opel και στην ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας. Ο λόγος για το Combo Van, ένα μοντέλο που έχει εξελιχθεί με γνώμονα τις ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων και δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρεται και με το υπερσύγχρονο αυτόματο -5τάχυτο- κιβώτιο Easytronic της Opel. To εν λόγω σύστημα μετάδοσης προσφέρεται με τον πετρελαιοκινητήρα Ecotec CDTI των 1,3 λίτρων που αποδίδει ισχύ 75 ίππων και ροπή 170 Nm.

Opel CorsaVan
Όπως αντίστοιχα και το Combo Van έτσι και οι επαγγελματικές εκδόσεις του Corsa Van προσφέρονται με το αυτοματοποιημένο- σειριακό κιβώτιο Easytronic των 5 σχέσεων. Στην περίπτωση του mini-vanette ωστόσο το εν λόγω κιβώτιο συνδυάζεται με τον βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων (Twinport Ecotec) που αποδίδει ισχύ 80 ίππων και ροπή 110 Nm.

Peugeot Bipper
Όπως και τα «δίδυμα» Citroen Nemo και Fiat Fiorino, το Peugeot Bipper προσφέρεται στις εκδόσεις Premium με τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα των 1.399 κ.εκ. που αποδίδει ισχύ 70 ίππων και ροπή 160 Nm. Παράλληλα το κόστος αγοράς του ξεκινά από τα 14.280 ευρώ και δεν είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του.

Renault Kangoo
Η νέα γενιά του Γαλλικού ελαφρού επαγγελματικού, διακρίνεται για την ελκυστική της σχεδίαση και το πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Παράλληλα προκειμένου να το καταστήσουν ακόμα πιο εύκολο στην χρήση για όσους το επιθυμούν, οι υπεύθυνοι της Renault, προσφέρουν το Kangoo και με αυτόματο- σειριακό κιβώτιο στην έκδοση με τον 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων που αποδίδει ισχύ 105 ίππων και ροπή 148 Nm.