Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέα Scania σειρά R: Φορτηγό της Χρονιάς

4.998 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2009)

Η νεοσύστατη σειρά R της Scania ανακηρύχθηκε «Φορτηγό της Χρονιάς 2010», χάρη στην αεροδυναμική σχεδίαση της, στη λειτουργική της οικονομία, καθώς και στο εξαιρετικό σύστημα υποστήριξης, το οποίο συμβουλεύει και προτρέπει τον οδηγό να υιοθετήσει πιο αποδοτικούς τρόπους οδήγησης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Scania, Leif Östling, «οι συνεχείς βελτιώσεις αποτελούν έναν από τους στρατηγικούς θεμέλιους λίθους της Scania, και χαρακτηρίζουν την εργασία μας που αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Το γεγονός της απονομής του διεθνούς βραβείου Φορτηγό της Χρονιάς στη νέα σειρά Scania R επιβεβαιώνει την επιτυχία της φιλοδοξίας μας ότι κάθε καινοτομία που υλοποιείται από τη Scania θα συμβάλλει στην υψηλότερη παραγωγικότητα, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και μεγαλύτερη άνεση για τον οδηγό», ενώ συμπληρώνει πως «η ανακοίνωση της επιτροπής αξιολόγησης εναρμονίζεται με τις θετικές αντιδράσεις που εισπράττουμε σήμερα από τους πελάτες. Η επιλογή του κατάλληλου χρόνου για την προώθηση της νέας σειράς Scania R ήταν εύστοχη.»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Gianenrico Griffini τονίζει ότι «σε μια περίοδο εξαιρετικών προκλήσεων για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και ιδιαίτερα για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές εμπορικών οχημάτων, η Scania προωθεί στην αγορά ένα ΄υπερσύγχρονης τεχνολογίας΄ φορτηγό, το οποίο θέτει νέα πρότυπα αναφορικά με την οικονομία καυσίμου, την ευκολία οδήγησης και τη συνολική απόδοση.»

Το Διεθνές Βραβείο Φορτηγό της Χρονιάς 2010 θα απονεμηθεί στη Scania τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το βραβείο απονέμεται στο φορτηγό με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των οδικών μεταφορών, κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Βασιζόμενη στην επιτυχία της απερχόμενης σειράς – που έλαβε τον τίτλο Φορτηγό της Χρονιάς 2005 – η νέα σειρά Scania R εντυπωσίασε την επιτροπή αξιολόγησης (ITOY) όχι μόνο για λόγους που αφορούν στη συνεχιζόμενη εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο μοντέλο διαθέτει ένα πιο αεροδυναμικό προφίλ καμπίνας το οποίο όχι μόνο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, αλλά επίσης βελτιώνει τη ροή του αέρα στο χώρο του κινητήρα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα – ένα στοιχείο μεγάλης σημασίας ιδιαίτερα για την επερχόμενη νέα γενιά κινητήρων Diesel χαμηλότερων εκπομπών ‘Euro-6’.
Το αναβαθμισμένο, αυτόματο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων Opticruise της Scania με το οποίο εξοπλίζεται η νέα σειρά Scania R, έλαβε επίσης εξαιρετική βαθμολογία χάρη στη γρηγορότερη, πιο ομαλή και πιο έξυπνη στρατηγική αλλαγής ταχυτήτων.
Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης (ITOY) εκθείασαν επίσης το νέο Σύστημα Υποστήριξης Οδηγού της Σουηδικής Βιομηχανίας (το οποίο έχει αναπτυχθεί για τη σειρά Scania R), το οποίο θεωρήθηκε από την πλειοψηφία της επιτροπής ως ένα καινοτόμο εργαλείο εκπαίδευσης ικανό να προσφέρει συνεχή και προδρομική αξιολόγηση του οδηγού στο δρόμο, βαθμολογώντας την κατανάλωση καυσίμου, την αποδοτική οδήγηση και τη συνολική επιδεξιότητα του, με ένα απλό αλλά εντούτοις αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης με “αστέρια” το οποίο ενθαρρύνει τον οδηγό να διαπρέψει.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό στοιχείο, αποτελεί το ιδιαίτερα ελκυστικό εσωτερικό περιβάλλον καμπινών της σειράς Scania R το οποίο εντυπωσίασε τα μέλη της επιτροπής, με τον καινοτόμο πίνακα οργάνων και τα υψηλά επίπεδα άνεσης και εργονομίας.»