Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ανανέωσιμες πηγές ενέργειας από τις μεταφορές ζώων

1.719 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2015)

Η εταιρεία Scania εξελίσσει μια επαναστατική νέα τεχνολογία που θα της επιτρέψει να εκμεταλεύεται το μεθάνιο που… παράγεται από τα ζώντα ζώα που μεταφέρονται με τα φορτηγά της ως καύσιμο για τον κινητήρα τους.

Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως καύσιμα για το κλάδο της αυτοκίνησης αλλά και των μεταφορών γενικότερα, είναι στην παρούσα φάση μια από τις πρωταρχικές προτεραιότητες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων.

Η χρήση βιοκαυσίμων που προέρχονται από πηγές όπως η βιομάζα, μπορεί να αποφέρει σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης καθώς και κέρδη στις σύγχρονες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το κόστος τους είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Με αυτό το σκεπτικό, η Scania παρουσίασε μια νέα –επαναστατική- τεχνολογία με την ονομασία «Mobile Gas Generation» βάσει της οποίας, φιλοδοξεί να κάνει χρήση του μεθάνιου που παράγεται από τους ζωντανούς οργανισμούς κατά τη διαδικασία της πέψης, προκειμένου να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα βιοκαυσίμου για τα οχήματα της. Φυσικά, σε πρώτη φάση το πρόγραμμα «MGG» εστιάζεται στην πιλοτική δοκιμή του σε φορτηγά που μεταφέρουν ζώντα ζώα όπως π.χ. τα βοοειδή.

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως το εν λόγω φιλόδοξο πρόγραμμα, είναι σε θέση να συμβάλλει σημαντικά και στη μείωση του φαινόμενου του «θερμοκηπίου» καθώς, σύμφωνα με έρευνες της εταιρείας, μια αγελάδα είναι σε θέση να παράγει περίπου 70 – 120 κιλά μεθανίου (CH4) σε ετήσια βάση. Η εν λόγω ποσότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καυσίμου για τον κλάδο των μεταφορών, την ίδια στιγμή που το ποσοστό των «αερίων του θερμοκηπίου» για το οποίο ευθύνεται ο αγροτικός κλάδος (18% περίπου) θα μειώνονταν σημαντικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα «Mobile Gas Generation» της Scania μπορείτε να βρείτε εδώ…