Λιγότερη διοικητική εργασία και μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της απάτης με τη λήψη καυσίμων, υπόσχεται το υπό δοκιμή σύστημα αυτόματων πληρωμών.

  Τα οφέλη από τις αυτόματες πληρωμές

  Σε ό,τι έχει να κάνει με τα οφέλη τεχνολογιών όπως αυτή που βρίσκεται υπό δοκιμή, πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα οι εταιρείες μεταφορών παραδίδουν συμβατικές κάρτες καυσίμου στους οδηγούς τους, ως κάρτες πληρωμής σε ορισμένους σταθμούς ανεφοδιασμού, επιτρέποντας την πληρωμή καυσίμων απευθείας από τον λογαριασμό της κάθε εταιρείας. Η ενσωματωμένη ψηφιακή κάρτα καυσίμου ενός φορτηγού θα μπορούσε να διευκολύνει τη ζωή του κάθε οδηγού ποικιλοτρόπως, όπως για παράδειγμα με την εξάλειψη της ανάγκης να εξέλθει του οχήματος και να μεταβεί στο ταμείο.
   
  Επιπλέον, οι μεταφορικές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη σημαντική μείωση της διοικητικής εργασίας, καθώς δεν θα χρειαζόταν πλέον κάποιος υπάλληλος να χειρίζεται πλαστικές κάρτες. Επίσης, η ψηφιακή κάρτα καυσίμων θα καθιστούσε δυσκολότερες τις απάτες γύρω από τα καύσιμα, ένα φαινόμενο που σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, προκαλεί ετησίως απώλειες εκατομμυρίων ευρώ στη βιομηχανία μεταφορών της Ευρώπης.
   

  Προηγούμενη

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

  Advertisement