Για πρώτη φορά, ένα Mercedes-Benz Actros μπορεί να πληρώσει αυτόματα για το κόστος των καυσίμων σε ένα πρατήριο της Shell, κάτι που έχει σημαντικά οφέλη σε όρους ασφάλειας, άνεσης και παραγωγικότητας.

Η συνδεδεμένη εφαρμογή πλοήγησης ενημερώνει τον οδηγό μόλις χρειαστεί ανεφοδιασμός και υποδεικνύει το πλησιέστερο πιθανό πρατήριο καυσίμων της Shell.

Actros: Αυτόματη πληρωμή σε βενζινάδικο Shell

Χάρη στη συνεργασία των Mercedes-Benz Trucks και Shell, επιλεγμένα Actros με πρωτότυπο προς το παρόν εξοπλισμό, μπορούν να πληρώσουν από μόνα τους, αυτόματα το κόστος των καυσίμων σε ένα πρατήριο, με προφανή οφέλη τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις μεταφορικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού εγχειρήματος, οι οδηγοί επιλεγμένων Mercedes-Benz Actros, πλήρωσαν αυτόματα για πρώτη φορά τα καύσιμα που έβαλαν, κατά την επίσκεψή τους σε πρατήρια της Shell στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Για την ακρίβεια, τις πληρωμές τις διεκπεραίωσε το ίδιο το φορτηγό…
 
Το γεγονός αυτό συνιστά ένα ακόμα βήμα προς την ψηφιοποίηση των φορτηγών της Mercedes-Benz Trucks, οι ειδικοί της οποίας σε συνεργασία με αυτούς της Shell, εγκατέστησαν ένα νέο πρωτότυπο ψηφιακό «Truck-ID» της Mercedes-Benz Trucks στο ταμπλό των φορτηγών. Παράλληλα, τα οχήματα εξοπλίστηκαν με μια πρωτότυπη έκδοση της ψηφιακής κάρτας καυσίμου, η οποία ενεργοποιήθηκε μέσω της τεχνολογίας Shell SmartPay API.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως τα Mercedes-Benz Actros που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές είναι οχήματα κανονικής σειράς παραγωγής, των οποίων το λογισμικό έχει αναβαθμιστεί για να περιλαμβάνει τις λειτουργίες εξουσιοδότησης της υπηρεσίας πληρωμών.
 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Advertisement Advertisement