Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αφού ο οδηγός βάλει καύσιμα στο φορτηγό, το σύστημα της Shell κοινοποιεί την ποσότητα καυσίμου που αγοράστηκε μαζί με το αναγνωριστικό της αντλίας στο Truck Wallet, όπως και την τιμή του καυσίμου, ενώ ελέγχεται το επίπεδο καυσίμου που υπάρχει πλέον στο ντεπόζιτο.

Όταν ο οδηγός επιβεβαιώσει το επιλεγμένο πρατήριο καυσίμων στο σύστημα και φτάσει στον σταθμό, η εφαρμογή ζητά τον αριθμό της αντλίας καυσίμου που έχει επιλέξει.

Πώς το φορτηγό πληρώνει μόνο του

7.600 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Το Truck-ID λειτουργεί σαν μια ενσωματωμένη ταυτότητα, οπότε οι συναλλαγές ανατίθενται αποκλειστικά στο όχημα και υπογράφονται αυτόματα από το ίδιο το όχημα. Το Shell SmartPay API λειτουργεί ως πομπός δεδομένων (API: Application Programming Interface, δηλαδή διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών) και επιτρέπει την ψηφιοποίηση των καρτών καυσίμου και των πληρωμών για καύσιμα σε πρατήρια της Shell, μέσω των υπολογιστών των φορτηγών.
 
Επιπλέον, για να καταστεί εφικτή η αυτόματη πληρωμή, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz Trucks συνέδεσαν την ψηφιακή κάρτα καυσίμου με το υπάρχον πρωτότυπο «Truck Wallet». Το τελευταίο αποτελεί μια τεχνολογία πλατφόρμας και ένα κεντρικό πρόγραμμα χρήστη, για όλες τις εφαρμογές που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Truck-ID για διάφορους σκοπούς. Μάλιστα, οι ειδικοί των δύο εταιρειών συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια ψηφιακή λύση κάρτας καυσίμου, προσβάσιμη από το Truck Wallet.
 
Στο πλαίσιο των δοκιμών, αυτή η ψηφιακή κάρτα καυσίμου είχε πρόσβαση στις λειτουργίες του Truck-ID μέσω του Truck Wallet. Εν συνεχεία, επικύρωσε και εξουσιοδότησε το φορτηγό στο κεντρικό σύστημα πρατηρίων καυσίμων, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διαδικασίας πληρωμής. Ακολούθως, μόλις το όχημα ταυτοποιήθηκε με ασφάλεια στο σύστημα της Shell με το Truck-ID, η συναλλαγή εγκρίθηκε από το Shell SmartPay API. Το βασικό μέρος των ελέγχων ασφαλείας, ήταν η αντιστοίχιση της θέσης GPS του φορτηγού και του βενζινάδικου, καθώς μόνο αν και οι δύο ταιριάζουν με επιτυχία, ενεργοποιείται η αντλία.
 
Στην πράξη, η όλη ιδέα πίσω από αυτή την προσέγγιση, θα μπορούσε να σημαίνει ότι στην έδρα της εταιρείας μεταφορών, ένας διαχειριστής στόλου θα εκχωρεί μια ψηφιακή κάρτα καυσίμου στο φορτηγό με τη βοήθεια της διεπαφής χρήστη «Truck Wallet». Τοποθετώντας την κάρτα καυσίμου στο «πορτοφόλι του φορτηγού», ο διαχειριστής συνδέει το Truck-ID του οχήματος με την ψηφιακή κάρτα καυσίμου. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται στο διαδίκτυο, οπότε ο διαχειριστής του στόλου έχει πάντα πρόσβαση σε κάθε φορτηγό. Η συνδεδεμένη εφαρμογή πλοήγησης ενημερώνει τον οδηγό μόλις χρειαστεί ανεφοδιασμός και υποδεικνύει το πλησιέστερο πιθανό πρατήριο καυσίμων της Shell. Όταν ο οδηγός επιβεβαιώσει το επιλεγμένο πρατήριο καυσίμων στο σύστημα και φτάσει στον σταθμό, η εφαρμογή ζητά τον αριθμό της αντλίας καυσίμου που έχει επιλέξει.
 
Αφού ο οδηγός βάλει καύσιμα στο φορτηγό, το σύστημα της Shell κοινοποιεί την ποσότητα καυσίμου που αγοράστηκε μαζί με το αναγνωριστικό της αντλίας στο Truck Wallet, όπως και την τιμή του καυσίμου, ενώ ελέγχεται το επίπεδο καυσίμου που υπάρχει πλέον στο ντεπόζιτο. Εάν όλα τα δεδομένα είναι σωστά, ο οδηγός λαμβάνει ένα σήμα απελευθέρωσης μέσω του συστήματος πλοήγησης του οχήματος και μπορεί να συνεχίσει αμέσως τη διαδρομή του. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μεταφορών λαμβάνει δεδομένα που αφορούν στα τιμολόγια, σχετικά με τη διαδικασία ανεφοδιασμού στο Truck Wallet του αντίστοιχου οχήματος.
 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)