Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

Μέσα στο 2021 ο Όμιλος PSA θα παρουσιάσει τα νέα ηλεκτροκίνητα Vanettes του, ολοκληρώνοντας τον εξηλεκτρισμό όλης της γκάμας ελαφρών επαγγελματικών.

Ερχονται τα e-Vanettes του Ομίλου PSA

4.177 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Μέσα στο 2021 θα παρουσιαστούν τα Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Opel Combo-e καθώς και οι επιβατικές τους εκδόσεις e-Berlingo, e-Rifter και Opel / Vauxhall Combo-e Life.

Ο Όμιλος PSA έχει ανακοινώσει από το 2019 πως προτίθεται να εξηλεκτρίσει πλήρως όλες τις προτάσεις οχημάτων που προσφέρει στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με στόχο, ως το 2025 να προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων σε όλες τις ανεξαιρέτως τις κατηγορίες επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων.
Μετά λοιπόν την παρουσίαση των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των Μεσαίων Vans (D-Vans) αλλά και των Μεγάλων Vans του (E-Vans), σε όλες τις μάρκες του Ομίλου (Citroen, Peugeot, Opel / Vauxhall), σειρά παίρνει η κατηγορία των Vanettes (Β-Vans), καθώς και των αντίστοιχων επιβατικών τους εκδόσεων.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα γενιά των Citroen Berlingo, Peugeot Partner και Opel/Vauxhall Combo, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις (π.χ. «International Van of the Year» για το 2019) ενώ, οι συνολικές τους πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018 (όταν και ξεκίνησε η διάθεση τους), υπερβαίνουν τις 650.000 μονάδες!
Τα νέα Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Opel / Vauxhall Combo-e, καθώς και οι αντίστοιχες επιβατικές τους εκδόσεις (Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Rifter & Opel / Vauxhall Combo-e Life) βασίζονται στην πλατφόρμα «eCMP» του Ομίλου, θα εφοδιάζονται με υδρόψυκτη συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 50kWh και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 ϊππων) ενώ θα φέρουν εναλλακτικά, δύο τύπους φορτιστή, έναν μονοφασικό 7,4kW ή έναν τριφασικό 11kW.
Η παραγωγή τόσο των οχημάτων όσο και των μπαταριών τους θα γίνεται στο εργοστάσιο του Βίγκο (Γαλικία, Ισπανία) ενώ, η παραγωγή του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης της κίνησης θα λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις των Tremey (Γαλλία) και Valenciennes (Γαλλία) αντίστοιχα.
 

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις