Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τον διαμοιρασμό (car sharing) και συνεπιβατισμό οχημάτων (car pooling) προωθεί το υπουργείο, όπως και την μεταφορά με οχήματα κατά παραγγελία (car on demand).

    Νέες μορφές κινητικότητας

    4.702 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

    Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναμόρφωση του μεταφορικού έργου και τη μετάβαση σε νέες μορφές κινητικότητας, προβλέπονται οι παρακάτω δράσεις:

    • Δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και λειτουργία δικτύων δημοσίων τακτικών υπεραστικών και αστικών οδικών επιβατικών μεταφορών
    Έκδοση νέου νομοθετικού πλαισίου, σε εφαρμογή του Κανονισμού ΕΕ 1370/2007
    • Θεσμική και χρηματοδοτική ανασυγκρότηση μητροπολιτικών αστικών συγκοινωνιών
    Θεσμικό, ρυθμιστικό & οργανωτικό πλαίσιο αστικών συγκοινωνιών, Ανάταξη συντήρησης και λειτουργίας, αναδιάρθρωση δικτύου των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. (ΟΣΥ ΑΕ), ανάταξη συντήρησης των Σταθερών Συγκοινωνιών Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), χρηματοδότηση και συμβολαιοποίηση, έλεγχος εσόδων συγκοινωνιακών φορέων
    • Επείγοντα έργα αστικών συγκοινωνιών
    Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάταξη και συντήρηση. Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια διρρευματικών συρμών. Προκήρυξη διαγωνισμού για το αμαξοστάσιο τραμ Πειραιά και Ελληνικού και το σταθμό Κοινών Ταμείων Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Αττικής, διερεύνηση υποδομών φυσικού αερίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)
    • Κατάρτιση θεσμικού πλαισίου για την υποδοχή της αυτόνομης οδήγησης
    Θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων
    • Κατάρτιση θεσμικού πλαισίου για την καθιέρωση του διαμοιρασμού οχημάτων (car sharing), του συνεπιβατισμού οχημάτων (car pooling) & της μεταφοράς με οχήματα κατά παραγγελία (car on demand)
    Θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη χρήση σύγχρονων και ευέλικτων εφαρμογών κινητικότητας
    • Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου κυκλοφορίας επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) οχημάτων που εκμισθώνουν οδηγό
    Επαναξιολόγηση και τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου