Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Αμαξοστάσιο Πυλαίας του Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και σε εργοτάξια του έργου.

    Μεγάλα έργα υποδομών

    4.733 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

    Αναλυτικότερα, στόχος είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων έργων και η βελτίωση των συγκοινωνιών και σε αυτό το πλαίσιο εντός του 4ου τριμήνου του έτους σχεδιάζονται οι εξής πέντε παρεμβάσεις:
     

    1. Ένταξη 2 έργων για χρηματοδότηση
    2. Δημοπράτηση 4 έργων
    3. Συμβασιοποίηση 2 έργων
    4. Έναρξη εργασιών σε 3 έργα
    5. Ολοκλήρωση 1 έργου
    Επιπλέον, θα επιχειρηθεί ο στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός των ελληνικών σιδηροδρόμων, με την κυβέρνηση να έχει στα σκαριά μια σειρά δράσεων και έργων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
    Συγκεκριμένα, αναμένεται η ολοκλήρωση της φάσης προεπιλογής και η έναρξη της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού του έργου «Κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης με Υπερυψωμένη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) έως τον Α/Κ Κ12 [σύνδεση με Εθνική Οδό (ΕΟ) Θεσσαλονίκης-Μουδανιών]».
    Ακόμα, σε ό,τι αφορά στον ΒΟΑΚ προγραμματίζεται η έκδοση ΑΕΠΠΟ και η έναρξη της 2ης Φάσης για τα έργα «Τμήμα Κίσσαμος - Χανιά – Χερσόνησος (Σύμβαση Παραχώρησης)» και «Χερσόνησος – Νεάπολη [Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)]». Για το έργο «Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος» θα γίνει η Δημοπράτηση ως Δημόσιο Έργο.
    Παράλληλα, αναμένεται η έναρξη εργασιών του έργου «Ολοκλήρωση του άξονα Αμβρακία – ¶κτιο», καθώς και οι εγκρίσεις από DG-GROW, DG-COMP για το έργο και η έναρξη εργασιών του «Πάτρα – Πύργος». Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθεί η κύρωση της Συμφωνίας Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης, η Έγκριση από DG COMP και η Έναρξη εργασιών του έργου: Σύμβαση Παραχώρησης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)» - Κατασκευή του Τμήματος Τρίκαλα –Εγνατία. Τέλος, θα λάβει χώρα η έκδοση Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΠΟ) και έναρξη 2ης Φάσης Διαγωνισμού του έργου «Υποθαλάσσια οδική ζεύξη νήσου Σαλαμίνας με το Πέραμα Πειραιώς».
    Αξίζει να αναφερθεί, πως εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως και με αυτό της Αθήνας.