Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν πριν την επίσημη παρουσίαση των νέων Citroen Berlingo, Peugeot Partner και Opel/Vauxhall Combo!

Ετοιμα τα νέα Berlingo, Partner & Combo!

5.957 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2018)

Η νέα γενιά των ελαφρών επαγγελματικών των Citroen, Peugeot και Opel/Vauxhall, τα Berlingo, Partner και Combo αναμένεται να παρουσιαστούν σε λίγες ημέρες, με πολλαπλές αναβαθμίσεις.

Με τις εταιρείες Ford (νέα Transit Custom, Transit Connect & Transit Courier) και Mercedes-Benz (δείτε το νέο Sprinter εδώ και εδώ) να έχουν ήδη… ανοίξει τα χαρτιά τους, ήταν οι σειρά των «συνεργατών» Citroen, Peugeot Professionnel και Opel / Vauxhall (για την αγορά της Μεγ. Βρετανίας) να… σηκώσουν το γάντι, παρουσιάζοντας τις δικές τους –νέες προτάσεις στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία των Vanette.
Αναφερόμαστε φυσικά στη νέα γενιά των «τρίδυμων» Citroen Berlingo, Peugeot Partner και Opel Combo, τα οποία έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιήσουν την πρώτη επίσημη εμφάνιση τους στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως της Γενεύης που διοργανώνεται από 8 – 18 Μαρτίου στην Ελβετία.
Όπως είναι φυσικό, δεδομένου του χαρακτήρα της εν λόγω έκθεσης, οι εταιρείες του Ομίλου PSA θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη Γενεύη με το επιβατικό… κοστούμι τους όπως οχήματα της κατηγορίας «LAV» (Leisure Activity Vehicles), όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν και οι τρεις εταιρείες, ωστόσο το σκεπτικό παραμένει το ίδιο.
Σε λίγες ημέρες από σήμερα, τα νέα Citroen Berlingo, Peugeot Partner και Opel Combo, θα παρουσιαστούν επίσημα (αρχικά μέσω του διαδικτύου), ευελπιστώντας να διεκδικήσουν, αρχικά, τον τίτλο του «International Van of the Year» για το 2019.
Μάλιστα, με βάση τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η παραγωγή τους θα ξεκινήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες ενώ θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσα στον Μάιο. Αντίστοιχα, η εμπορική τους πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2018 (από τον Σεπτέμβριο έως και το τέλος του έτους, αναλόγως της αγοράς).
 
Πολλαπλές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς
Αν και η εικόνα που επίσημα οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες έδωσαν στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτει ουσιαστικά τίποτε περισσότερο από τη μάσκα των οχημάτων, είναι σαφές πως τα νέα Berlingo, Partner και Combo θα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς τη σχεδίαση τόσο του αμαξώματος (εμπρόσθιο τμήμα τουλάχιστον) όσο και του εσωτερικού διακόσμου, προκειμένου να είναι συμβατά με τη γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της εκάστοτε μάρκας.
Από εκεί και πέρα, στην επίσημη ανακοίνωση των Citroen, Peugeot & Opel αναφέρεται πως τα τρία νέα Vanette θα βασίζονται στην καινοτόμα πλατφόρμα «EMP2» του Ομίλου PSA, όπως αντίστοιχα και τα μεγαλύτερα Citroen Jumpy και Peugeot Expert.
Αντίστοιχα θα είναι διαθέσιμα με τις πιο εξελιγμένες προτάσεις των εταιρειών αναφορικά με τη γκάμα των μηχανικών τους συνόλων ενώ σημαντικές θα είναι και οι αναβαθμίσεις σε ότι αφορά στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής τους συμπεριφοράς, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά τους. ΄
Σε ότι αφορά στη σχεδίαση του αμαξώματος, τα νέα Vanette των Citroen, Peugeot & Opel/Vauxhall θα διακρίνονται για πιο κοντό (και υπερυψωμένο) εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος τους ενώ, δύο θα είναι οι επιλογές ως προς το μήκος του αμαξώματος τους, με αποτέλεσμα οι επιβατικές τους εκδόσεις (τις οποίες θα δούμε πρώτες) θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν 5 ή 7 επιβάτες, σε δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων αντίστοιχα.
Τα εν λόγω οχήματα θα κατασκευάζονται στις γραμμές παραγωγής του Vigo (Ισπανία) και του Mangualde (Πορτογαλία), οι οποίες έχουν δεχθεί πολλαπλές τροποποιήσεις – αναβαθμίσεις για τον σκοπό αυτό.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου PSA για θέματα Στρατηγικής, κ. Olivier Bourges, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «… Με τη συγκεκριμένη γενιά οχημάτων μας, που διακρίνεται τόσο για τη σχεδίαση όσο και την τεχνολογική τους υπεροχή, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια εντελώς νέα πρόταση στην κατηγορία των LAV οχημάτων. Παράλληλα, αποτελούν μια ξεκάθαρη άποψη της στρατηγικής Push to Pass που έχουμε σχεδιάσει. Σε μια κοινή πλατφόρμα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε διακριτά μοντέλα που ενσωματώνουν ιδανικά το DNA της κάθε μάρκας του ομίλου».
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως, στο πλάνο «Push to Pass» του Ομίλου PSA που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2016, προβλέπεται μεταξύ άλλων η παρουσίαση 8 νέων επαγγελματικών οχημάτων έως το 2021, εκ των οποίων έχουν ήδη παρουσιαστεί ένα νέο Pick-Up (δείτε το εδώ και εδώ αν και λογικά αναμένεται και ακόμη ένα) καθώς και τα νέα Citroen Jumpy και Peugeot Expert (και οι επιβατικές εκδόσεις αυτών).