Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκε από τον Euro NCAP το νέο VW Caddy Kombi. Στη φωτό η δοκιμασία πλευρικής σύγκρουσης με ένα κινητό φράγμα.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκε από τον Euro NCAP το νέο VW Caddy Kombi. Στη φωτό η δοκιμασία πλευρικής σύγκρουσης με ένα κινητό φράγμα.

Πεντάστερη ασφάλεια για το VW Caddy (+vids)

6.684 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2021)

Με «άριστα» (5 αστέρια) αξιολογήθηκε το νέο Volkswagen Caddy Kombi στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, την ίδια στιγμή που το νέο Nissan Townstar -όντας πανομοιότυπο με το Renault Kangoo- βαθμολογήθηκε και αυτό με τα 4 αστέρια που είχε λάβει νωρίτερα φέτος στα crash-test το γαλλικό μοντέλο.

Ένα από τα μοντέλα που αξιολογήθηκαν στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP -στις οποίες αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν το ηλεκτρικό Renault Zoe που βαθμολογήθηκε με μηδέν (0) αστέρια- ήταν το επιβατικό Volkswagen Caddy Kombi. Το γερμανικό μοντέλο, εμφανίζοντας μια αξιόλογη επίδοση σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες μέτρησης, κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων.

Δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης, όπου το νέο VW Caddy προσέκρουσε σε άκαμπτο φράγμα πλήρους πλάτους.

Δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης, όπου το νέο VW Caddy προσέκρουσε σε άκαμπτο φράγμα πλήρους πλάτους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το μοντέλο που υποβλήθηκε στα crash-test του ανεξάρτητου φορέα ήταν το Volkswagen Caddy 2.0 diesel Kombi Life 4x2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Euro NCAP, αναφορικά με τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας, ισχύουν τα εξής:
 
«Το αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) του Caddy απέδωσε καλά στις δοκιμές της αντίδρασής του σε άλλα οχήματα, με τις συγκρούσεις να αποφεύγονται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Ένα σύστημα υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας είναι στάνταρ για όλα τα καθίσματα και το Caddy είναι επίσης εξοπλισμένο με "Σύστημα ειδοποίησης οδηγού" (Driver Alert System), το οποίο παρακολουθεί τις γωνίες του τιμονιού για μοτίβα που είναι χαρακτηριστικά ενός κουρασμένου ή απρόσεκτου οδηγού. Η υποβοήθηση λωρίδας παρέχεται από το "Lane Keep Assist" που διορθώνει τη διαδρομή του αυτοκινήτου σε περίπτωση που βγαίνει από τη λωρίδα και το οποίο παρεμβαίνει επίσης σε ορισμένες πιο κρίσιμες καταστάσεις. Ένα όριο ταχύτητας που ρυθμίζεται από τον οδηγό είναι στον βασικό εξοπλισμό».
 
Αναλυτικότερα, η βαθμολογία που απέσπασε το νέο VW Caddy στις 4 βασικές κατηγορίες αξιολόγησης είναι η εξής:
  • Ασφάλεια ενηλίκων: 84% (32,3 πόντοι)
  • Ασφάλεια παιδιών: 82% (40,6 πόντοι)
  • Προστασία ευαίσθητων χρηστών οδικού δικτύου: 69% (37,6 πόντοι)
  • Επικουρικά συστήματα ασφαλείας: 79% (12,7 πόντοι)
 
Δείτε παρακάτω ένα βίντεο από τα crash-test του νέου Volkswagen Caddy:
Συνέχεια του άρθρου >>>