Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Euro NCAP: Τριπλά «Πλατινένια» η Ford Pro

34.130 Επισκέψεις στο άρθρο
Euro NCAP: Τριπλά «Πλατινένια» η Ford Pro

Euro NCAP: Τριπλά «Πλατινένια» η Ford Pro

  • Euro NCAP: Τριπλά «Πλατινένια» η Ford Pro
  • Euro NCAP: Τριπλά «Πλατινένια» η Ford Pro

- Εξαιρετικές οι επιδόσεις των Transit Custom (96%) & Transit Courier (93%), από κοντά και το Transit Connect (83%)
- Πληρότητα εξοπλισμού σε θέματα ασφάλειας ακόμη και στις βασικές εκδόσεις
- Πολύ καλές επιδόσεις στην αποφυγή εμποδίων, έμψυχων, άψυχων, κινούμενων ή ακίνητων!
- Αποδοτικά τόσο στην υποβοήθηση του έργου του οδηγού, όσο και στον έλεγχο της συμπεριφοράς του

Εξαιρετικές οι επιδόσεις των Transit Custom (96%) & Transit Courier (93%), από κοντά και το Transit Connect (83%)

H Ford Pro μπορεί να υπερηφανεύεται –προς το παρόν- ότι είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει τρεις εκπροσώπους με «Πλατινένια» βαθμίδα αξιολόγησης στις δοκιμές του Euro NCAP των σύγχρονων Vans, ως προς την διαθεσιμότητα και απόδοση ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας & υποβοήθησης του έργου του οδηγού (ADAS).
 
Συγκεκριμένε, το νέο Transit Custom με επίδοση 96% είναι το κορυφαίο της αγοράς και φυσικά της κατηγορίας του (Μεσαία Vans) ενώ το νέο Transit Courier επέδειξε εξαιρετική εικόνα στις δοκιμές του οργανισμού ασφάλειας, επιτυγχάνοντας την 2η καλύτερη επίδοση της αγοράς (93%) και κορυφαία στα Μικρά Vans. Τέλος, το νέο Transit Connect είναι το 3ο καλύτερο σε θέματα ασφάλειας, Μικρό Van (83%), πίσω μόνο από το νέο Mercedes-Benz Citan (87%).
 
Να σημειώσουμε δε πως η Ford Pro ενδεχομένως να δει και 4ο μοντέλο της να αποσπά σύντομα την «Πλατινένια» αξιολόγηση από τον Euro NCAP, καθώς εκκρεμεί η δοκιμή του νέου Transit (Μεγάλα Vans).
 

Πληρότητα εξοπλισμού σε θέματα ασφάλειας ακόμη και στις βασικές εκδόσεις

Μια από τις βασικές παραμέτρους που οδήγησαν στην εξαιρετική επίδοση όλων των νέων εκπροσώπων της Ford Pro είναι η αναβάθμιση του λογισμικού όσο και του υλισμικού (software/hardware) όλων των εκπροσώπων της στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια πληθώρα νέων συστημάτων ADAS, όπως αντίστοιχα και οι επιβατικές τους εκδόσεις.
 
Μάλιστα οι νέοι εκπρόσωποι της οικογένειας «Transit» επιδεικνύουν πληρότητα σε αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ, από τις βασικές ακόμη εκδόσεις σε ότι αφορά στον εξοπλισμό τους, σε όλες σχεδόν τις αγορές της ΕΕ.
 

Πολύ καλές επιδόσεις στην αποφυγή εμποδίων, έμψυχων, άψυχων, κινούμενων ή ακίνητων!

Όλοι οι εκπρόσωποι της Ford Pro που έχουν δοκιμαστεί από τον Euro NCAP εφοδιάζονταν με το σύστημα αυτόνομης πέδησης AEB (με ενσωματωμένη λειτουργία Forward Collision Warning) που βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγει μέσω ραντάρ, καμερών και αισθητήρων, προκειμένου να αποσοβήσει τυχόν συγκρούσεις με προπορευόμενα οχήματα (κινητά ή ακίνητα) καθώς και πεζούς ή ποδηλάτες.
 
Η λειτουργία του κρίθηκε ως εξαιρετική, σε όλα τα σενάρια που δοκιμάστηκαν, ακόμη και κατά τη διάρκεια περιορισμένης ορατότητας (νύχτα) ωστόσο δεν προσφέρει προστασία για τους πεζούς όταν το όχημα κινείται σε οπισθοπορεία.
 

Αποδοτικά τόσο στην υποβοήθηση του έργου του οδηγού, όσο και στον έλεγχο της συμπεριφοράς του

Αντίστοιχα, σχεδόν τέλεια ήταν και για τα τρία μοντέλα της Ford Pro η επίδοση σε ότι αφορά στον έλεγχο της διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας που έχει επιλεχθεί από τον οδηγό καθώς και σε τομείς όπως η υπενθύμιση χρήσης των ζωνών ασφαλείας από όλους τους επιβάτες ή ο έλεγχος της συμπεριφοράς του οδηγού και αν αυτός υποπίπτει σε συνεχείς λανθασμένους χειρισμούς, προκειμένου να τον ειδοποιήσει πως ήρθε η ώρα για κάποιο διάλειμμα ξεκούρασης.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>