Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2019 συμπληρώθηκαν 25 έτη από την πρώτη παρουσίαση του Mercedes-Benz Tourismo καθώς και 30.000 πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η 1η γενιά του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 1994 ήταν και το πρώτο λεωφορείο της Mercedes-Benz που απέκτησε… όνομα!

«Γενέθλια» για το κορυφαίο Tourismo

11.012 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2019)

Από το 1994 όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του Mercedes-Benz Tourismo έχουν περάσει 25 έτη και το κορυφαίο τουριστικό λεωφορείο στην ΕΕ έχει να επιδείξει πλέον περισσότερες από 30.000 πωλήσεις.

Η ιστορία του Mercedes-Benz Tourismo, ενός εκ των κορυφαίων σε πωλήσεις τουριστικών λεωφορείων όλων των εποχών στην ΕΕ, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως ότι το πρώτο λεωφορείο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που απέκτησε… όνομα.
Πιο συγκεκριμένα, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994, έφερε την ονομασία «O 350 Tourismo» ενώ, ήταν τέτοια η αρχική εμπορική του επιτυχία που, μόλις μια 10ετία αργότερα, έπιασε το όριο των 10.000 οχημάτων.
Μέσα στο 2006 και αφού ήδη η πρώτη του γενιά είχε να επιδείξει 12.000 πωλήσεις οχημάτων, παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του μοντέλου σε τρεις –πλέον- εκδόσεις αμαξώματος μήκους από 12,1 – 14,0μ. με δύο ή τρεις άξονες.
Πέραν της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, το νέο Tourismo είναι σε επιδείξει και έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας καθώς μεταξύ άλλων υιοθέτησε στοιχεία όπως το ESP, πλήρως αυτόματο σύστημα μετάδοσης της κίνησης κ.α.
Κατά τη διάρκεια του 2013, η συνεχιζόμενη εμπορική επιτυχία του Tourismo έπιασε το ορόσημο των 20.000 πωλήσεων ενώ κατά τη διάρκεια των… εορτασμών για τα 20 χρόνια ιστορίας του μοντέλου (2014), η Mercedes-Benz παρουσίασε μια μεγάλη αναβάθμιση στον εξοπλισμό του, εφοδιάζοντας το με ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας όπως τα Lane Assist και το Advanced Emergency Braking System (AEBS).
H υπάρχουσα (3η κατά σειρά) γενιά του Tourismo παρουσιάστηκε πριν από μια διετία (2017) όταν και το μοντέλο είχε ήδη ξεπεράσει τις 26.000 πωλήσεις οχημάτων, αναβαθμίζοντας σε νέα επίπεδα τις βασικές «αξίες» του Tourismo όπως το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, η μέγιστη οικονομία και φυσικά η άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του.
Η 3η γενιά του Tourismo έχει να επιδείξει πλέον ένα κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συστήματα όπως το Active Brake Assist 4, το Sideguard Assist κ.ά. ενώ για την εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση του ευθύνονται εκτός από τον εντυπωσιακό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd=0,33) και πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες όπως π.χ. το σύστημα Predictive Powertrain Control (PPC), το Eco Driver Feedback (EDF) κ.ά.
Διαθέσιμό πλέον με τρία μήκη αμαξώματος από 12,3 – 14,0μ., το Tourismo προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών τύπων κόκπιτ και ποιο συγκεκριμένα τους «Basic Plus cockpit» ή «Comfort Plus cockpit».
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως το Νο. 30.000 Mercedes-Benz Tourismo που παράχθηκε ήταν ένα όχημα 12,3μ. που προορίζονταν για την πολωνική εταιρεία RAF Trans.
Το εν λόγω μοντέλο εφοδιάζεται με συστήματα όπως τα Active Brake Assist 4, ESP, ART, Lane Assistant, Attention Assist κ.ά. ενώ την κίνηση του αναλαμβάνει ο 6κύλινδρος κινητήρα ΟΜ 70 με απόδοση 394 ίππων.