Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2015, η Iveco συμπλήρωσε 40 έτη από την ίδρυση της, με τη συνεργασία των εταιρειών Magirus-Deutz, Fiat, Lancia, Unic και OM.

Η Iveco συμπλήρωσε 40 έτη ιστορίας

2.322 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2015)

Μέσα στο 2015 συμπληρώνονται τέσσερις δεκαετίες από την ίδρυση της Iveco αν και η ιταλική εταιρεία έχει να επιδείξει ουσιαστικά μια παράδοση 150 ετών στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων.

Η εταιρεία Iveco ιδρύθηκετο 1975 όταν πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές φίρμες αποφάσισαν να συνεργαστούν. Πρόκειται για τις Magirus-Deutz, Fiat, Lancia, Unic και OM οι οποίες κατάφεραν μέσω μιας σειράς συνεργασιών και συγχωνεύσεων να δημιουργήσουν μια από τις κορυφαίες σε τεχνολογικό επίπεδο, εταιρείες στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 1986 δημιουργήθηκε μια ακόμη συγχώνευση, η Iveco Ford Truck Ltd ενώ το 1990, η Iveco εξαγόρασε και την ισπανική εταιρεία Pegaso.

Πλέον, ως μέλος του Ομίλου CNH Industrial, η Iveco είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου με τα προϊόντα της να παράγονται στην Ευρώπη, την Κίνα, την Αυστραλία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Αφρική ενώ διατίθεται σε περισσότερες από 160 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της, η Iveco έχει να επιδείξει πολλές και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που πλέον υιοθετούνται από το σύνολο των ανταγωνιστών της σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη των σύγχρονων επαγγελματικών οχημάτων καθώς και πολλές σημαντικές βραβεύσεις.

Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τους τίτλους του «International Truck of the Year» που έχει αποσπάσει τρεις φορές με τα μοντέλα Eurocargo (1992), EuroTech (1993) και Stralis (2013). Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως και η νέα γενιά του Iveco Daily φέρει τον τίτλο του «International Van of the Year» για το 2015.

Όσοι επιθυμούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την μακρόχρονη και άκρως επιτυχημένη πορεία της Iveco κατά τη διάρκεια της τελευταίων 40 ετών, μπορούν επίσης να επισκεφθούν και την ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό, στο www.iveco40.com