Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η Volvo αναπτύσσει την επόμενη γενιά αυτόνομων φορτηγών

Η Volvo αναπτύσσει την επόμενη γενιά αυτόνομων φορτηγών

17.963 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2023)

Η Volvo επενδύει στην καναδική εταιρεία Waabi Innovation Inc, αναπτύσσοντας την επόμενη γενιά των αυτόνομων φορτηγών. Η επένδυση υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση των εταιρειών να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο διακινούμε αγαθά, επιταχύνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων στις μεταφορές.

Η Waabi θα αξιοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

«Η εταιρεία Waabi χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να δοκιμάσει, να αξιολογήσει τις δεξιότητες και τελικά να διδάξει σε έναν εικονικό οδηγό, πως να ελίσσεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ως μια λύση αυτόνομης μεταφοράς φορτηγών, έτοιμη για εμπορικούς σκοπούς. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από όσα έχουν καταφέρει και βλέπουμε ότι ο Όμιλος Volvo μπορεί να προσθέσει σημαντική στρατηγική αξία στην ανάπτυξη της επιχείρησής του. Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε τρόπους συνεργασίας», τόνισε ο Martin Witt, Πρόεδρος του Volvo Group Venture Capital.
 

Η μετακίνηση εμπορευμάτων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς όπως και η βιομηχανία φορτηγών

Η μετακίνηση εμπορευμάτων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με τη βιομηχανία φορτηγών να μεταφέρει τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορευμάτων. Η προσαρμογή αυτής της ανάπτυξης έχει ασκήσει τεράστια πίεση σε κάθε τμήμα της βιομηχανίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο Όμιλος Volvo βλέπει ότι οι πλήρως αυτόνομες μεταφορές με φορτηγά είναι βασικές για την παροχή πρόσθετης χωρητικότητας, καλύτερης ασφάλειας και βελτιωμένης απόδοσης, αλλά και υποστήριξης των οδηγών σε κουραστικές διαδρομές.

«Οι συνεργασίες και οι επενδύσεις είναι βασικές για την εμπορευματοποίηση λύσεων αυτόνομων μεταφορών σε κλίμακα. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Ομίλου Volvo να επενδύσει σε εταιρείες όπως η Waabi που χτίζουν το νέο οικοσύστημα μεταφορών», λέει ο Nils Jaeger, Πρόεδρος της Volvo Autonomous Solutions.

Waabi Driver: Αυτόνομη οδήγηση σχεδιασμένη για μεγάλης κλίμακας εμπορευματοποίηση

Η Waabi αναπτύσσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για να λύσει την αυτονομία σε κλίμακα. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το Waabi Driver, τη βασική της λύση αυτόνομης μεταφοράς φορτηγών, σχεδιασμένη για μεγάλης κλίμακας εμπορευματοποίηση και ασφαλή ανάπτυξη. Αυτή η λύση συμπληρώνεται από το Waabi World, έναν επεκτάσιμο προσομοιωτή υψηλής ποιότητας, ο οποίος εκθέτει το Waabi Driver στην τεράστια ποικιλία σεναρίων που απαιτούνται για να βελτιώσει τις οδηγικές του δεξιότητες, ανοίγοντας το δρόμο για την ευρεία υιοθέτηση της αυτόνομης μεταφοράς με φορτηγά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε