Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Αποδοτικότερη χρήση του οχήματος για περισσότερο καιρό και υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας εγγυώνται τα γνήσια ανταλλακτικά που συνιστά η κάθε μάρκα.

Αποδοτικότερη χρήση του οχήματος για περισσότερο καιρό και υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας εγγυώνται τα γνήσια ανταλλακτικά που συνιστά η κάθε μάρκα.

Αν και ακριβότερα στην αγορά τους, τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν μια «Value for Money» επιλογή. Δείτε τους λόγους...

Αν και ακριβότερα στην αγορά τους, τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν μια «Value for Money» επιλογή. Δείτε τους λόγους...

  • Αποδοτικότερη χρήση του οχήματος για περισσότερο καιρό και υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας εγγυώνται τα γνήσια ανταλλακτικά που συνιστά η κάθε μάρκα.
  • Αν και ακριβότερα στην αγορά τους, τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν μια «Value for Money» επιλογή. Δείτε τους λόγους...

Ασφάλεια & Οικονομία από τα γνήσια ανταλλακτικά!

71.447 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2022)

Μπορεί με μια πρώτη ματιά τα γνήσια ανταλλακτικά να είναι ακριβότερα στην αγορά τους, όμως ουσιαστικά αποτελούν μια «Value for Money» επιλογή αφού εξασφαλίζουν την εύρυθμη απόδοση του οχήματος για περισσότερο καιρό, την ίδια στιγμή που προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ανώτερα τα «μαμά» ανταλλακτικά!

  • Οικονομία χρήσης παρά την ακριβότερη τιμή
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής – Υψηλότερη απόδοση
  • Ανώτερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια
  • Δοκιμές απόδοσης – Εγγυήσεις καλής λειτουργίας
 
Το κάθε επαγγελματικό, ανεξάρτητα από το πόσο παλιό είναι, πρέπει να βρίσκεται σε «φόρμα» ώστε να συνεχίζει να αποτελεί ένα ακούραστο εργαλείο δουλειάς που θα φέρνει έσοδα στον επιχειρηματία που το επέλεξε μεταξύ αρκετών άλλων. Για να καταστεί αυτό δυνατό, χρειάζεται ένα «σχέδιο δράσης» που κυρίως έχει να κάνει με την καλή συντήρησή του.
 
Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τι θα του βάζουμε κάθε φορά που προκύπτει κάποια ανάγκη, έκτακτη ή προγραμματισμένη, είτε μιλάμε για αναλώσιμα όπως τα λιπαντικά του, είτε μιλάμε για ανταλλακτικά μερών του που με το πέρασμα του χρόνου και της χρήσης χρειάζονται φυσιολογικά την αντικατάσταση τους.
 
Οι ειδικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί του εξουσιοδοτημένου δικτύου συνεργατών κάθε μάρκας, γνωρίζουν ακριβώς τις τεχνολογίες και τις «ιδιαιτερότητες» κάθε μοντέλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν την «Value for your money» επιλογή τόσο στα περιοδικά ή εποχικά σας service όσο και σε εργασίες αποκατάστασης. Ας δούμε πιο κάτω το γιατί.


Αν και ακριβότερα στην αγορά τους, τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν μια «Value for Money» επιλογή. Δείτε τους λόγους...

Αν και ακριβότερα στην αγορά τους, τα γνήσια ανταλλακτικά αποτελούν μια «Value for Money» επιλογή. Δείτε τους λόγους...

«Ταιριάζουν γάντι» στο μοντέλο για το οποίο έχουν δοκιμαστεί - εγκριθεί!

Η επιλογή ενός γνήσιου ανταλλακτικού, σημαίνει ειδικές λεπτομερείς και εξαντλητικές δοκιμές (μέχρι και τα «παξιμάδια» του). Tests που καμία εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών «σαν του κατασκευαστή σας» δεν υλοποιεί (για προφανείς λόγους κόστους). Tests που ουσιαστικά αποτελούν το «διαβατήριο» για την τελική έγκριση χρήσης όλων των επιμέρους μερών που αποτελούν ένα ανταλλακτικό προτού μπει στο δικό σας μοντέλο και προτού ο κατασκευαστής, της μάρκας σας, πει «εγγυώμαι για την ασφαλή του χρήση και την λειτουργική του αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος που σου πουλάω»!
 
Σημαντικό να ξέρετε και το ότι τα γνήσια ανταλλακτικά, εξελίσσονται παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη του αυτοκινήτου, ώστε να διαμορφώνονται κατάλληλα για κάθε μοντέλο, για κάθε νέα γενιά του. Έτσι ο κάτοχος μπορεί να το κρατά 100% όπως το γνώρισε και να είναι ασφαλής μαζί του!

Πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες από τις υποχρεωτικές-ευρωπαϊκές

Σε όλο το εύρος τους, η ποιότητα και η λειτουργικότητά τους ελέγχονται από αυστηρά τεστ, ώστε να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτουν οι κατασκευαστές και να ταιριάζουν απόλυτα στο μοντέλο για το οποίο έχουν κατασκευαστεί.
 
Όπως είπαμε, κάθε γνήσιο μέρος, δοκιμάζεται σε «στίβο μάχης». Κυριολεκτικά, από παξιμάδια μέχρι και μπουλόνια, περνά από αυτό που οι μηχανικοί οχημάτων αποκαλούν «επικύρωση επανάληψης». Είναι μια επίπονη και αυστηρής εφαρμογής διαδικασία με συγκεκριμένα πρωτόκολλα (κανόνες δοκιμών), η οποία είναι αυστηρότερη και από αυτή που επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 
Βλέπετε τα ανταλλακτικά δεν δοκιμάζονται εν συνόλω (δηλαδή test ενός μονταρισμένου αυτοκινήτου) μα όπως είπαμε δοκιμάζονται όλα του τα μέρη ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρος του αυτοκινήτου σας έχει «περάσει 40 κύματα» πριν εγκριθεί για το δικό σας μοντέλο.
 
Με μία διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει πως κάθε γνήσιο τμήμα -του ανταλλακτικού- έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις, αλλά και στις εγγυήσεις, του κατασκευαστή (προς τους μελλοντικούς κατόχους των οχημάτων του). Γι αυτό έχουν μεγαλύτερο κύκλο ζωής και κρατάνε περισσότερο (από τα «σαν του κατασκευαστή σας»), καθιστώντας τα Value for money επιλογή!

Ανεξάρτητοι φορείς επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα των γνήσιων ανταλλακτικών

Μία ακόμη σημαντική επιβεβαίωση για την χρήση γνήσιων ανταλλακτικών, έρχεται και από tests που διεξάγονται από ανεξάρτητους φορείς. Για παρέδειγμα, η TÜV NORD πραγματοποίησε δοκιμές πάνω σε δυναμόμετρο το οποίο είχε την δυνατότητα να προσομοιώσει ακραία καθώς και μακροπρόθεσμη φόρτιση στα τακάκια ενώ αυτά συνεργάζονται με γνήσιους δίσκους και δαγκάνες. Στα αποτελέσματά της ο γνήσιος δίσκος εμφάνισε ρωγμή μετά από 792 κύκλους πέδησης, ενώ ένας after market ράγισε σε μόλις 364 κύκλους πέδησης.
 
Αντίστοιχα σε έλεγχο από την «akkuteam Energietechnik GmbH», που ειδικεύεται σε μπαταρίες και εναλλακτική ενεργειακή τεχνολογία, η γνήσια μπαταρία ήταν η μόνη που πέρασε όλα τα σημεία ελέγχου. Και στους τρεις ελέγχους ψυχρής εκκίνησης και στον έλεγχο χωρητικότητας μετά τον έλεγχο Start/Stop, έχει με μεγάλη διαφορά τα καλύτερα αποτελέσματα.
 
Τέλος, ανεξάρτητα τεστ που έγιναν από τον MIRA (Motor Industry Research Association), έδειξαν ότι, αν σε ένα ατύχημα το αυτοκίνητο σας παρασύρει έναν μη προσεκτικό πεζό, ο κίνδυνος τραυματισμού του είναι έως 17% μεγαλύτερος με τις απομιμήσεις καπό που δοκιμάστηκαν, σε σύγκριση με το γνήσιο ανταλλακτικό.

Προσοχή στα παραποιημένα ανταλλακτικά!

Στο διαδίκτυο και στην αγορά μερικές φορές μπορεί να συναντήσετε δελεαστικές προσφορές για την αγορά ανταλλακτικών ή επεμβάσεων συντήρησης. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, πίσω από αυτές τις προσφορές κρύβονται παραποιημένα ανταλλακτικά, όπως τακάκια και δισκόφρενα, φίλτρα, ιμάντες και αντλίες νερού, συμπλέκτες και μάκτρα υαλοκαθαριστήρων. Όποιος τα αγοράζει ξεχνά ότι σχεδόν πάντα πρόκειται για προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας.
 
Συχνά είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις ένα παραποιημένο ανταλλακτικό από ένα γνήσιο γιατί, η παραποίηση ενός γνήσιου ανταλλακτικού μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Επιπλέον, τα παραποιημένα ανταλλακτικά μπορεί να είναι αιτία τροχαίων ατυχημάτων εφόσον δεν είναι πάντα ασφαλή, γιατί κατασκευάζονται με κατώτερα υλικά. Για παράδειγμα, ένα παραποιημένο τακάκι φρένου μπορεί να αυξήσει το διάστημα φρεναρίσματος σε σχέση με ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας.
 
Ακόμα, η χαμηλή ποιότητα ενός ανταλλακτικού μπορεί να καταστρέψει άλλα εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα ένα παραποιημένο φίλτρο λαδιού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σύστημα λίπανσης του κινητήρα μέχρι να φτάσει στο σπάσιμο του ίδιου του κινητήρα. Επιπροσθέτως, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των παραποιημένων ανταλλακτικών όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για την ασφάλεια, αλλά και με εκείνους που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
 

Τελικά είναι η σοφότερη επιλογή, έχει και οικονομικό όφελος!

Είναι πασιφανές απ' όλα τα παραπάνω πως τα γνήσια ανταλλακτικά είναι η σοφότερη επιλογή, καθώς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και επηρεάζονται στο ελάχιστο, καθώς διατηρούν αναλλοίωτη την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου κάνοντας την οδήγηση του αυτοκινήτου σας πιο άνετη και ευχάριστη.
 
Παράλληλα καλύπτονται και από εργοστασιακή εγγύηση, ώστε να έχετε «κεφάλι σας ήσυχο», ενώ συγχρόνως κρατούν ψηλά τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας (προφανώς μέσω ενός ενημερωμένου βιβλίου συντήρησης (service book), το οποίο κρατάνε και ηλεκτρονικά πλέον τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της μάρκας σας!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε