Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η απαρχή μιας νέας εποχής

8.886 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2021)

Το νέο τουριστικό λεωφορείο της MAN αποτυπώνει έκδηλα τη φρέσκια σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας ενώ επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας και της αποδοτικότητας.

Για μια ακόμη χρονιά, η Διεθνής Έκθεση Λεωφορείων «Busworld» που διοργανώθηκε στην πόλη Kortrijk (Κόρτραϊκ) του Βελγίου από 20 – 25 Οκτωβρίου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κλάδου των οδικών επιβατικών μεταφορών καθώς οι σημαντικότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, έδωσαν το δυναμικό παρόν.
Μεταξύ των 350 εκθετών από 33 χώρες παγκοσμίως, συγκαταλέγονταν και η MAN Truck & Bus, στο περίπτερο της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα λεωφορείων, όπως τα τουριστικά MAN LionΆs Coach και Neoplan Tourliner ή το αστικό MAN LionΆs City, αλλά και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες.
Σε πρόσφατη ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε στην πόλη Starachowice της Πολωνίας, όπου η MAN Truck & Bus μια από τις μεγαλύτερες γραμμές παραγωγής λεωφορείων της (1.500 οχήματα σε ετήσια βάση), η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στους δημοσιογράφους πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες καθώς και τα νέα MAN LionΆs City και LionΆs Coach, που θεωρούμε δεδομένο πως θα κλέψουν τις εντυπώσεις στην Busworld 2017.

Νέο MAN Lion` s Coach:
Ενός καλού… μύρια έπονται

Η ανάγκη κάλυψης των προδιαγραφών του Κοινοτικού Πρωτοκόλλου «ECE E66.02» που αφορά στην διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας των επιβατών ενός λεωφορείου ακόμη και στην περίπτωση ανατροπής του, ήταν ουσιαστικά το έναυσμα για την πλήρη αναβάθμιση του νέου LionΆs Coach, σε σχέση με τον προκάτοχο του. Το νέο τουριστικό λεωφορείο που η MAN Truck & Bus παρουσίασε επίσημα στην πρόσφατη Busworld 2017 έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων στιβαρότερο πλαίσιο, νέα γραμμή μετάδοσης της κίνησης, εντελώς νέα σχεδιαστική «ταυτότητα», πολλαπλά νέα συστήματα ασφάλειας, βελτιωμένες διαδικασίες και δομές που διευκολύνουν να μειώνουν το κόστος συντήρησης και επισκευής του, καθώς και μειωμένο αεροδυναμικό συντελεστή κατά 20%. Επιπρόσθετα, θα μπορεί να αποκτηθεί για πρώτη φορά και με φωτιστικά σώματα που αποτελούνται κατά 100% από λυχνίες LEDs!
 
H νέα σχεδιαστική φιλοσοφία
Βασική πρόθεση των σχεδιαστών της MAN Truck & Bus κατά την εξέλιξη του νέου LionΆs Coach που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Busworld 2017, ήταν ο ξεκάθαρος διαχωρισμός των διαφόρων «ζωνών» του οχήματος όπως οι χώροι του οδηγού, των επιβατών ή των αποσκευών και αντίστοιχα του κινητήρα.
Πέραν των σαφών οφελών σε ζητήματα αισθητικής, η εν λόγω διαδικασία επιφέρει και αρκετά οφέλη αναφορικά με την μείωση του χρόνου και του κόστους συντήρησης και επισκευής του οχήματος. Νέα υλικά και διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί στην κατασκευή του οχήματος, έχει επιφέρει την μείωση του συνολικού απόβαρου με παράλληλα αύξηση της δομικής ακαμψίας του οχήματος ενώ έχει βελτιωθεί και η χρηστικότητα διαφορών παραμέτρων, όπως π.χ. το άνοιγμα – κλείσιμο των καταπακτών για τον χώρο του κινητήρα ή των αποσκευών.
 
Πολλαπλές εκδόσεις
Το νέο Lion` s Coach διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος (12.101, 13.361 και 13.901 χλστ.) με δύο ή τρεις άξονες ενώ σύντομα θα προστεθεί στη γκάμα του και μια επιπλέον 2αξονική έκδοση με μήκος 13.091 χλστ. που προσφέρει χώρο για έξι επιπλέον θέσεις επιβατών σε σχέση με την 12μετρη 2αξονική έκδοση.
Το μέγιστο μεικτό βάρος των 19,5t., διασφαλίζει τη χρήση σε πολλαπλές εφαρμογές ενώ διαθέσιμο είναι και σύστημα φόρτωσης αμαξιδίων για άτομα με κινητικά προβλήματα, στον εμπρόσθιο άξονα, χωρίς δηλαδή να επηρεάζει τον ωφέλιμο όγκο του χώρου για τις αποσκευές. Με το συνολικό ύψος του οχήματος να ανέρχεται στα 3.870 χλστ., το νέο MAN LionΆs Coach θα μπορούν να φιλοξενήσει 53 – 63 επιβάτες  και 11,7 – 14,3 κ.μ. αποσκευών.

 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)