Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η βρετανική HVS αποκάλυψε το νέο φορτηγό που «καίει» υδρογόνο

Η βρετανική HVS αποκάλυψε το νέο φορτηγό που «καίει» υδρογόνο

  • Η βρετανική HVS αποκάλυψε το νέο φορτηγό που «καίει» υδρογόνο
  • Η βρετανική HVS αποκάλυψε το νέο φορτηγό που «καίει» υδρογόνο

Η βρετανική HVS αποκάλυψε το νέο φορτηγό που «καίει» υδρογόνο

5.295 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2022)

Η HVS αποκάλυψε ένα νέο επαγγελματικό όχημα μηδενικών εκπομπών, που τροφοδοτείται από ένα σύστημα μετάδοσης υδρογόνου αλλάζοντας το «παιχνίδι» στην βιομηχανία μεταφορών.

Η HVS αλλάζει το μέλλον στη βιομηχανία βαρέων οχημάτων

Η καινοτόμος εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων υδρογονοκίνητων μεγάλης εμβέλειας, η Hydrogen Vehicle Systems (HVS), παρουσίασε τα σχέδιά της ταράζοντας τα νερά στο χώρο της βιομηχανίας βαρέων οχημάτων, αποκαλύπτοντας ένα καθαρά σχεδιασμένο επαγγελματικό όχημα υδρογόνου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το νέο φορτηγό υδρογόνου της Βρετανίας

Το νέο όχημα της Hydrogen Vehicle Systems (HVS) -η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο- είναι ένα νέο επαγγελματικό όχημα που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο. Αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου σε λευκό χαρτί, μέχρι το πλήρες δυναμικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε 10 μήνες μετά, ενώ ακούει στο όνομα HGV. Θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, σχεδιασμένη εσωτερικά γύρω από το σύστημα μετάδοσης κίνησης υδρογόνου, το οποίο αποτελείται από κυλίνδρους υδρογόνου υπό πίεση, κυψέλες καυσίμου, σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και eAxle.
 

Με περισσότερα από 500 χλμ. αυτονομία

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα μετάδοσης κίνησης χρησιμοποιεί ένα σύστημα κυψελών καυσίμου και σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για την ανάπτυξη ηλεκτρικής ενέργειας σε έναν ηλεκτροκινητήρα και τη μετάδοση ισχύος στους τροχούς. Το HVS HGV θα έχει την ικανότητα να καλύψει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα, με τον στρατηγικό επενδυτικό εταίρο της βρετανικής εταιρείας, τον Όμιλο EG να προσφέρει υποδομές ανεφοδιασμού με υδρογόνο, βάση των πελατών στόλου και δυνατότητες παγκόσμιας επεκτασιμότητας.
 

«Το υδρογόνο είναι το τέλειο καύσιμο για τη βιομηχανία μεταφορών»

Η HVS ιδρύθηκε το 2017 στη Γλασκώβη και εστιάζει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων υδρογόνου μηδενικών εκπομπών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HVS, Jawad Khursheed, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή η επίδειξη τεχνολογίας παρουσιάζει την πρωτοποριακή σχεδίαση επαγγελματικών οχημάτων με ηλεκτρική ενέργεια υδρογόνου και την προηγμένη τεχνολογία του συστήματος μετάδοσης κίνησης, πρόδρομο του μοντέλου μας HGV. Με καύσιμο από πράσινο υδρογόνο (υδρογόνο που παράγεται απευθείας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως υδροηλεκτρική, αιολική ή ηλιακή), τα φορτηγά μας με μηδενικές εκπομπές αποτελούν βασικό μέρος της απαλλαγής από τον άνθρακα στον τομέα της εφοδιαστικής. Το υδρογόνο είναι το τέλειο καύσιμο για τη βιομηχανία μεταφορών, προσφέροντας μεγάλες αποστάσεις και γρήγορο ανεφοδιασμό, χάρη στους σταθμούς που ενσωματώνονται εύκολα σε βασικά δίκτυα μεταφορών.


Η βρετανική HVS αλλάζει το μέλλον στη βιομηχανία βαρέων οχημάτων!
  • Με το νέο φορτηγό της το οποίο θα «καίει» υδρογόνο.
  • Θα έχει αυτονομία περισσότερα από 500 χλμ. αυτονομία.
  • «Το υδρογόνο είναι το τέλειο καύσιμο για τη βιομηχανία μεταφορών»
Συμφωνείς;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε