Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Την παγκόσμια παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου Mercedes-Benz eCitaro πραγματοποίησε, η γερμανική φίρμα με το «Auto Τρίτη Επαγγελματικά» να δίνει το παρόν.

Η παγκόσμια παρουσίαση του eCitaro (+vid)

2.634 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2018)

Την παγκόσμια παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου Mercedes-Benz eCitaro πραγματοποίησε, η γερμανική φίρμα με το «Auto Τρίτη Επαγγελματικά» να δίνει το παρόν.

Ως πρώτα στοιχεία έχουμε πως το νέο «πράσινο» λεωφορείο της Mercedes σε πρώτη φάση θα εφοδιάζεται με συστοιχίες μπαταριών με χωρητικότητα 243 kWh που προσφέρουν αυτονομία 150 χλμ. Από το 2020 θα προσφέρονται αναβαθμισμένες μπαταρίες χωρητικότητας 330 kWh που θα διασφαλίζουν αυτονομία έως και 200 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες χρήσης ενώ, εναλλακτικές μορφές μπαταριών που θα παρουσιαστούν από το 2020 και μετά, με χωρητικότητα 400 kWh, θα μπορούν να αυξήσουν την αυτονομία του –πλήρως ηλεκτροκίνητου- eCitaro, έως και στα 250 χλμ.
 
Παράλληλα, από το 2022, το Mercedes-Benz eCitaro θα εφοδιάζεται και με σύστημα κυψέλων καυσίμων προκειμένου η αυτονομία του να αυξηθεί έως και στα 400 χλμ.(!), γεγονός που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί στο 100% των χρήσεων τις οποίες καλούνται να πραγματοποιήσουν τα αστικά λεωφορεία (δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων κ.ο.κ.).
 
Περισσότερα για το εν λόγω μοντέλο θα μπορείτε να βρείτε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού «Auto Τρίτη Επαγγελματικά» που κυκλοφορεί σύντομα, ενώ να σημειώσουμε πως η επίσημη πρώτη στο ευρύ κοινό θα συμβεί κατά τη διάρκεια της 67ης Διεθνούς Εκθέσεως Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2018) που θα διοργανωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.
 
Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μία «γεύση» τους αμιγώς ηλεκτρικού λεωφορείου στο παρακάτω βίντεο.