Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η ασφάλεια στον δρόμο μετράει. Αυτά είναι τα 2 καλύτερα & τα 2 χειρότερα Μεσαία Vans του 2023 σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Η ασφάλεια στον δρόμο μετράει. Αυτά είναι τα 2 καλύτερα & τα 2 χειρότερα Μεσαία Vans του 2023 σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Καλύτερα VS Χειρότερα Μεσαία Vans για το 2023

63.049 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2023)

Η ενεργητική ασφάλεια ενός οχήματος επηρεάζεται και από την συνδρομή διαφόρων ηλεκτρονικών συστημάτων στο έργο του οδηγού. Ειδικά τα Μεσαία Vans που κινούνται εντός της πόλης, επιβάλλεται να διακρίνονται σε αυτόν τον τομέα. Δείτε ποια είναι τα Καλύτερα & ποια τα Χειρότερα, σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων. Ποια είναι οι λόγοι;

 

  • Κορυφαίο και «Ασημένιο» Μεσαίο Van το Vito με 48%!
  • Με «Ασημένια» βαθμίδα αξιολόγησης και το VW Transporter
  • «Χάλκινο» και με προβλήματα το Citroen Jumpy
  • Βαθμολογία μόλις 23% για το Toyota Proace!
 
Θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP αποφάσισε το 2021 να προχωρήσει για 1η φορά και στην ενδελεχή αξιολόγηση και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.
 
Ωστόσο δεν αναφερόμαστε σε δοκιμασίες όπως τα γνωστά σε όλους «crash-tests» όπου αξιολογείται ο βαθμός της παθητικής ασφάλειας που προσφέρει ένα όχημα.  Με την κατάταξη «Commercial Van Safety Rating», ο Euro NCAP μας προσφέρει μια πιο λεπτομερή ματιά στην επάρκεια (διαθεσιμότητα ή μη) και την απόδοση, συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, που άπτονται της ενεργητικής ασφάλειας των εν λόγω οχημάτων, υποβοηθώντας το έργο του οδηγού.
 
Ο νέος κύκλος αξιολόγησης της επάρκειας αλλά και της απόδοσης των συστημάτων «ADAS» (Advanced Driver Assist Systems), ο Euro NCAP εξέτασε συνολικά 9 Μεσαία Vans, μια κατηγορία οχημάτων που, δεδομένου του όγκου και του βάρους τους, σε συνδυασμό ότι κατά κύριο λόγω κινούνται εντός της πόλης, είναι σαφές πως επηρεάζουν σημαντικά το επίπεδο της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου.
 
Οι επιδόσεις των εκπροσώπων της κατηγορίας που δοκιμάστηκαν, είχαν μεγάλες διακυμάνσεις, πρωτίστως λόγω των διαφορών στο επίπεδο του σχετικού εξοπλισμού μεταξύ τους, αλλά και λόγω της απόδοσης των συγκεκριμένων συστημάτων κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα των Καλύτερων & των Χειρότερων Μεσαίων Vans στις δοκιμές των συστημάτων ADAS από τον Euro NCAP.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »