Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο φορτηγό που η εταιρεία ZF Japan χρησιμοποίησε ως βάση, έχει μεικτό βάρος 5,0t. και δυνατότητα υποστήριξης μέγιστου ωφέλιμου φορτίου 2,0t.

Το σύστημα «CeTrax lite» έχει συμπαγείς διαστάσεις και βάρος 120 κιλών, επιτρέποντας την μετατροπή οχημάτων μεικτού βάρους έως και 7,5t. σε ηλεκτροκίνητα.

Κάντε το φορτηγό σας ηλεκτροκίνητο! (+video)

14.233 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2019)

Μέσω του πρωτότυπου ελαφρού φορτηγού «CeTrax lite», η εταιρεία ZF επιτρέπει την μετατροπή όλων των τύπων φορτηγών σε ηλεκτροκίνητα, με μια εύκολη τροποποίηση του συστήματος μετάδοσης της κίνησης τους.

Με μεικτό βάρος της τάξης των 5t., που είναι και η πιο διαδεδομένη έκδοση για τα ελαφρά φορτηγά που χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική αγορά, το πρωτότυπο «CeTrax lite» που παρουσίασε η ZF, αποτελεί μια πρώτη γεύση της νέας τεχνολογίας για μια μετατροπή στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης ενός –τέτοιου τύπου- οχήματος, που το μετατρέπει σε ηλεκτροκίνητο, με σαφή οφέλη όπως π.χ. η μείωση του θορύβου, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων κ.ά.
Πιο συγκεκρμένα, η εταιρεία ZF Japan Co Ltd ανακοίνωσε πως εξέλιξε μια νέα τεχνολογία –αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας- που μπορεί να μετατρέψει ένα όχημα σε ηλεκτροκίνητο.
Το πρωτότυπο ελαφρύ φορτηγό που η εταιρεία παρουσιασε, εφοδιάζεται με το σύστημα «CeTrax lite», ουσιαστικά ένα σύστημα μετάδοσης της κίνησης που μπορεί να εφαρμοστεί σε οχήματα μεικτού βάρους έως και 7,5t. Συνδυάζοντας τον ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ψύξης και διάφορα επιμέρους βοηθητικά ηλεκτρονικά συστήματα, το CeTrax lite διακρίνεται για τις συμπαγείς διαστάσεις του ενώ, το συνολικό βάρος του δεν υπερβαίνει τα 120 κιλά.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας & Εξέλιξης της ZF Japan, κ. Robert T. Seidler, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «… Το σημαντικότερο στοιχείο του νέου συστήματος ηλεκτροκίνησης που εξελίξαμε είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε μοντέλα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, μετατρέποντας τα σε πλήρως ηλεκτροκίνητα, χωρίς να απαιτούνται σημαντικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο ή τους άξονες τους. Αυτό είναι εφικτό χάρη στο νέο plug-and-drive σύστημα που έχουμε εξελίξει το οποίο διακρίνεται για την αξιοπιστία και τις μειωμένες απαιτήσεις σε ενέργεια, όπως έχει αποδειχθεί από τα αντίστοιχα συστήματα μετάδοσης της κίνησης για ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα, που ήδη προσφέρουμε».
Σε ότι αφορά στο πρωτότυπο όχημα, μέσω του οποίου η ZF Japan παρουσίασε τη νέα τεχνολογία «CeTrax lite», είναι μεικτού βάρους 5t. με δυνατότητα μεταφοράς μέγιστου ωφέλιμου φορτίου της τάξης των 2t. ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του έχει απόδοση 150 kW (περίπου 204 hp) και μέγιστη ροπή 380 Nm, γεγονός που τον καθιστά αρκούντως ικανοποιητικό για μια ευρεία γκάμα χρήσεων.
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει προς το παρόν η εταιρεία, η εν λόγω τεχνολογία θα διατεθεί αρχικά αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας ωστόσο, σύντομα θα προωθηθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που θα καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της για αποδοτικές μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων.