Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

«Κήποι» στην οροφή πολλαπλών αστικών λεωφορείων αναμένεται να δημιουργηθούν στην πόλη της Μαδρίτης.

Λεωφορεία «κήποι» στη Μαδρίτη

2.727 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2017)

Στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος, ο δήμος της Μαδρίτης αναμένεται να εγκαταστήσει μεταξύ άλλων, κήπους στις οροφές πολλών αστικών λεωφορείων! Δείτε το βίντεο…

Ολοένα και περισσότερες μεγαλουπόλεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, προωθούν δράσεις που στόχο έχουν να μειώσουν τον αντίκτυπο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο αστικό περιβάλλον.
Μεταξύ των πολλαπλών ενεργειών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή υπάρχουν και αρκετές πρωτότυπες λύσεις, όπως π.χ. η πρωτοβουλία του Δήμου της Μαδρίτης, να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους πρασίνου, ακόμη και στα πιο περίεργα σημεία.
Συγκεκριμένα, μια από τις πιο αξιοσημείωτες λύσεις είναι το πρόγραμμα που αφορά τη δημιουργία μίνι – κήπων, στις οροφές των αστικών λεωφορείων σε δύο γραμμές της πόλης, τις «27» και «34», που χρησιμοποιήθηκαν από 17 εκ. επιβάτες συνολικά κατά τη διάρκεια του 2015.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να δημιουργηθούν ειδικά παρτέρια στην οροφή των οχημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ έχει διασφαλιστεί και η στεγανότητα του κήπου, για ευνόητους λόγους.
Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…