ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing

Λήγει σήμερα, 20.8.2015 η παράταση της πρώτης προθεσμίας για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα οχήματα τους, ενώ όφειλαν, έως 30.6.2014.

Λήγει η παράταση της 1ης προθεσμίας στα ΚΤΕΟ

1.947 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2015)

Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, λήγει η παράταση του υπουργείου Μεταφορών για την 1η προθεσμία που είχε δοθεί στους εκπρόθεσμους ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματα τους από ΚΤΕΟ έως 30.6.2014.

PRO.autotriti Team

Όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα, το υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει τρεις καταληκτικές προθεσμίες στους ιδιοκτήτες με οχήματα που δεν έχουν περάσει από υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο στους σταθμούς ΚΤΕΟ για διάστημα άνω των 6 μηνών.

Η πρώτη εξ αυτών αφορούσε στα οχήματα που έπρεπε να είχαν περάσει από ΚΤΕΟ έως την 30η Ιουνίου 2014, έληγε στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 ωστόσο, το υπουργείο αποφάσισε τελικά να δώσει παράταση 20 ημερών (λήγει σήμερα 20 Οκτωβρίου 2015), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας από την αθρόα προσέλευση εκπρόσθεσμων οχημάτων τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Παρά την 20ήμερη παράταση που δόθηκε ωστόσο από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, μέχρι στιγμής, οι ιδιοκτήτες μόλις του 35% των εκπρόσθεσμων οχημάτων έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Υπενθυμίζεται επίσης πως για τους ιδιοκτήτες που θα συμμορφωθούν (έστω και εντός της παράτασης), το πρόστιμο του εκπρόθεσμου ελέγχου θα μειωθεί κατά 50%. Ωστόσο, για όσους χάσουν και την παράταση, εκτός από το κόστος του Τεχνικού Ελέγχου, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 400 ευρώ, στην περίπτωση που εντοπιστούν από την Τροχαία χωρίς έγκυρο δελτίο τεχνικού ελέγχου. Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση, αν προσκομίσουν εντός 10 ημερών το δελτίο ελέγχου του οχήματος τους, το πρόστιμο της τροχαίας μειώνεται στα 50!

Τέλος, στην περίπτωση που το όχημα δεν υποβληθεί σε έλεγχο ΚΤΕΟ έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται στην εφορία.

Σε ότι αφορά στις άλλες δύο προθεσμίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει τα οχήματα τους από τον περιοδικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ τις χώρας, η 2η εξ αυτών λήγει στις 31 Οκτωβρίου (αφορά στα οχήματα με 6μηνη καθυστέρηση ελέγχου από τα ΚΤΕΟ για την περίοδο από 1.7.2014 – 31.12.2014).

Η 3η και τελευταία προθεσμία είναι στις 30 Νοεμβρίου και αφορά στα οχήματα με 6μηνη καθυστέρηση για την περίοδο από 1.1.2015 – 14.9.2015.