Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Solaris παρουσίασε στο Παγκόσμιο Συνέδριο του UITP δύο εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων για το Urbino 12.

Με καύσιμο το υδρογόνο και τεχνολογία fuel-cells, το Urbino 12 hydrogen μπορεί να διανύσει έως και 350 χλμ. μεταφέροντας έως και 87 επιβάτες.

Το 12μετρο Urbino electric έχει να επιδείξει τον τίτλο του «International Bus of the Year» για το 2017.

Solaris

13.598 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2019)

Στο περίπτερο της Solaris, παρουσιάστηκαν κατά κύριο λόγο δύο νέα αστικά λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε το νέο Urbino 12 hydrogen που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του καθώς και το Urbino 12 electric που παρουσιάστηκε με εκτεταμένο facelift σε ότι αφορά στη σχεδίαση του και όχι μόνο.

Urbino 12 hydrogen
Περίπου μια 10ετία μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της, η Solaris επεφύλασσε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Urbino 12 hydrogen στο Παγκόσμιο Συνέδριο του UITP. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου λεωφορείου, το υδρογόνο χρησιμοποιείται ως καύσιμο και μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να τροφοδοτήσει το σύστημα μετάδοσης της κίνησης.
Με δυνατότητα παραγωγής του υδρογόνου από το νερό μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρόλυσης, το εν λόγω καύσιμο αποτελεί ουσιαστικά μια «καθαρή» πηγή ενέργειας που επιπλέον, είναι σε θέση να διασφαλίσει αυτονομία πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων σε αυτού του τύπου τα οχήματα. Αντίστοιχα, τα συστήματα fuel-cells που χρησιμοποιούνται για την μετατροπή του υδρογόνου σε ηλεκτρική ενέργεια, έχουν μικρό μέγεθος, την ίδια στιγμή που ο ανεφοδιασμός του οχήματος δεν διαφέρει από τη διαδικασία που ακολουθείται και στην περίπτωση του πετρελαίου κίνησης.
Το καύσιμο αποθηκεύεται σε αέρια μορφή, υπό πίεση 350 ατμοσφαιρών, σε τέσσερις δεξαμενές στην οροφή του Urbino 12 και επαρκεί για την κάλυψη έως και 350 χλμ.
Το Solaris Urbino 12 hydrogen εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 125 kW έκαστος και με μεικτό βάρος 19,2t. είναι σε θέση να υποστηρίξει έως και 87 επιβάτες (εκ των οποίων οι 29 καθήμενοι) στο 12μετρο αμάξωμα του.

Urbino 12 electric
Έχοντας αποσπάσει ήδη τον τίτλο του «International Bus of the Year» για το 2017, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Urbino 12 έχει να επιδείξει περισσότερες από 600 πωλήσεις σε 17 χώρες.
Στο πρόσφατο συνέδριο του UITP, η Solaris παρουσίασε τα οφέλη που έχει επιφέρει η χρήση του, με βάση τα αποτελέσματα μελετών της σχετικά με τα –περίπου- 15 εκ. χλμ. που οι εν λόγω εκδόσεις του Urbino έχουν διανύσει μέχρι στιγμής.
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως το ανανεωμένο σχεδιαστικά Urbino 12 electric με μήκος 12μ., εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 125 kW έκαστος και συστοιχίες μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 240 kWh.
Με το μεικτό βάρος του να ανέρχεται στα 18.745 κιλά, είναι σε θέση να υποστηρίξει έως και 75 επιβάτες, εκ των οποίων οι 28 είναι καθήμενοι.