Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ματιές στο μέλλον των αστικών συγκοινωνιών

13.668 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2019)

Στο 63ο Παγκόσμιο Συνέδριο του οργανισμού UITP παρουσιάστηκαν για μια ακόμη φορά όλες οι νέες εξελίξεις του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών καθώς και πολλαπλά νέα οχήματα και τεχνολογίες!

O Διεθνής Οργανισμός για τις Αστικές Συγκοινωνίες «UITP» (από το γαλλικό «LΆUnion Internationale de Transports Publics), πραγματοποίησε για 63η φορά το παγκόσμιο συνέδριο του.
Ιδρυθείς το 1865, ο οργανισμός UITP είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση με 1.600 μέλη από 99 χώρες, όπου συγκαταλέγονται εθνικοί πάροχοι συγκοινωνιών, επιστημονικά ινστιτούτα, εταιρείες πάσης φύσεως που σχετίζονται με τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών κ.ο.κ.
Στόχος του είναι η αναζήτηση και υλοποίηση σχεδίων και δράσεων που προάγουν τη βελτίωση της άνεσης, της ασφάλειας και της αποδοτικότητας των αστικών επιβατικών μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται (αστικά λεωφορεία, τραμ, μετρό κ.ά.).
Κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Στοκχόλμη, πέραν της πληθώρας συμποσίων και ημερίδων που διοργανώθηκαν, ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής λεωφορείων, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, με γνώμονα την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών.
Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού που κατοικεί στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις ανά την υφήλιο, το ζήτημα των αστικών μετακινήσεων των πολιτών αναμένεται να μας απασχολήσει περισσότερο από ποτέ μέσα στα επόμενα χρόνια.
Μεταξύ των 474 εκθετών από 46 χώρες, συγκαταλέγονταν και εταιρείες κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων (λεωφορείων). Μεταξύ αυτών, συμμετείχαν και οι ακόλουθες εταιρείες που παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου, όπως μπορείτε να δείτε στις σελίδες που ακολουθούν.