Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα περιστατικά αναπάντεχης ακινητοποίησης ενός φορτηγού λόγω μηχανικής βλάβης θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 80% στο προσεχές μέλλον.

Χάρη στον τεχνικό έλεγχο του οχήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου, ο τεχνικός της Volvo Trucks θα είναι σε θέση να εξακριβώσει…

… αν το όχημα εμφανίζει προβλήματα ή όχι και αναλόγως να καθορίζει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών συντήρησης και επισκευής του.

Μειώνοντας τις απροειδοποίητες βλάβες

1.832 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2015)

Τα περιστατικά αναπάντεχης ακινητοποίησης ενός οχήματος λόγω μηχανικής βλάβης θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 80% ή και να αποτραπούν πλήρως στο προσεχές μέλλον χάρη σε προηγμένες τεχνολογίες.

Μια αναπάντεχη ακινητοποίηση ενός φορτηγού κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του λόγω μηχανικής βλάβης προκαλεί πολλαπλά και σημαντικά προβλήματα σε μια μεταφορική επιχείρηση που περιλαμβάνουν τις επιπλέον δαπάνες για την επισκευή του, την ανάγκη επαναπρογραμματισμού του δρομολογίου, καθυστερήσεις στην παράδοση ή και ενδεχόμενη καταστροφή του φορτίου, ακόμη και προβλήματα στην εικόνα της επιχείρησης έναντι των πελατών της.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Volvo Trucks, αυτές οι ακινητοποιήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε ποσοστό 80% ενώ, στόχος της εταιρείας είναι να εξαλείψει πλήρως τα εν λόγω περιστατικά στο μέλλον.

Βασική παράμετρος σε αυτήν τη προσπάθεια αναμένεται να αποτελέσει η δυνατότητα «σύνδεσης» των οχημάτων μέσω του διαδικτύου με τα τεχνικά κέντρα της εταιρείας, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντική πρόοδο στον τομέα της προληπτικής συντήρησης τους.

Τα αποτελέσματα μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έρευνας που η Volvo Trucks διεξήγαγε κατά τη διάρκεια μιας 5ετίας με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.500 οδηγών, έδειξαν πως η δυνατότητα –εξ αποστάσεως- παρακολούθησης της χρήσης του οχήματος αλλά και της κατάστασης του, είναι σε θέση να συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό της τακτικής συντήρησης του.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία σε συνδυασμό με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δικτύου της Volvo Trucks θα είναι σε θέση να προκαθορίσουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα συντήρησης για κάθε ένα φορτηγό, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της χρήσης του.

Φυσικά, αυτό ενδέχεται να συνεπάγεται και σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης ενός οχήματος καθώς, εφόσον ο τεχνικός της Volvo Trucks είναι σε θέση να παρακολουθεί «online» ένα φορτηγό κατά τη χρήση του, μπορεί να αποφασίσει την ακύρωση κάποιου προγραμματισμένου service εφόσον τα επιμέρους μηχανικά τμήματα του οχήματος δεν εμφανίζουν σημαντική καταπόνηση και φθορά.