Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το κόστος διοδίων της Αττικής Οδού δεν αναμένεται να αυξηθεί τελικά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μηδενικές αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό

5.884 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2019)

Με βάση τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ αυξήσει στα κόμιστρα των διοδίων στην Αττική Οδό, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με την Αττική Οδό Α.Ε. να αποφασίζει πως τελικά δεν θα θέσει σε ισχύ τυχόν αυξήσεις στα κόμιστρα των διοδίων της τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν θα φέρει στη Βουλή σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μέσω της οποίας θα μπλόκαρε την εν λόγω αύξηση «… μέχρι την ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από τον οποίο θα προσδιοριστεί η διάρκεια παραχώρησης και ο χρόνος επιστροφής της Αττικής Οδού στο Δημόσιο», παγώνουν προς το παρόν οι εξελίξεις αναφορικά με τη μεταβολή του κόστους των διοδίων στον εν λόγω οδικό άξονα.
Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε αυτήν τη συμφωνία «… χωρίς να υπάρχει ωστόσο καμιά συναλλαγή».
Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, η Αττική Οδός Α.Ε. είχε ανακοινώσει την αύξηση των τιμών των διοδίων σε δύο στάδια.
Από την 1η Ιουλίου (περίπου 0,20 ευρώ για τα Ι.Χ. οχήματα) και από την 1η Ιανουαρίου 2020 (κατά 0,30 ευρώ για τα Ι.Χ.)