Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

O κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος της NORATEX ABEE, απαντά σε όλα τα ερωτήματα γύρω από την φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων.

NORATEX: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυριαρχήσουν

2.030 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2021)

Το μέλλον στην αυτοκίνηση είναι ηλεκτρικό! Το νέο καύσιμο θα παράγεται από μία συστοιχία μπαταριών λιθίου, οι οποίες θα πρέπει να φορτίζονται τακτικά. Πόσος χρόνος όμως θα χρειάζεται για να «γεμίσουν» και ποιοι φορτιστές είναι οι κατάλληλοι; Εύλογες απορίες στις οποίες απαντά ο Κος Γεώργιος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος της NORATEX ABEE.

Η εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα υπερισχύσουν αριθμητικά στους δρόμους του πλανήτη πλησιάζει. Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της αγοράς, με τέτοιους ρυθμούς που ούτε οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν πριν από λίγα χρόνια. Μάλιστα σε πολλές χώρες, οι κυβερνητικές εντολές επιταχύνουν ακόμα περισσότερο την αλλαγή.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Το κοινό λοιπόν θα αποκτήσει ισχυρά κίνητρα για να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ωστόσο υπάρχουν πολλές απορίες! Μία από αυτές αφορά τις μπαταρίες και τη φόρτισή τους.
 
O κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος της NORATEX ABEE απαντά σε όλα τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται γύρω από την φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ας δούμε τι μας είπε.
 
Οι φορτιστές της NORATEX
 
Οι τύποι των φορτιστών που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά είναι φορτιστές AC από 7.5KW έως 22KW, ταχυφορτιστές DC από 30KW έως 400KW, καθώς και μικτούς AC/DC φορτιστές. Οι φορτιστές μας καλύπτουν πλήρως το φάσμα οικιακών αλλά και των επαγγελματικών αναγκών.
 
Ποιότητα, τεχνογνωσία & τιμές στα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων
 
Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, είναι η κορυφαία ποιότητα η οποία τα διέπει, σε συνάρτηση με το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό μας για την κατάλληλη ρύθμιση και εγκατάσταση αυτών, καθώς και για την ικανότητα εκμάθησης λειτουργιών και γνώσεων, που χρειάζεται να έχει ένα άτομο για να διαχειρίζεται τον φορτιστή. Βασικό πλεονέκτημα αποτελούν φυσικά και οι τιμές μας, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στην ποιότητα των προϊόντων μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
 
Tο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» και oι επιδοτήσεις για φορτιστή
 
Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι επιλέξιμα για «οικολογικό bonus». Στα φυσικά πρόσωπα, η επιδότηση είναι έως 6.000€, ΑΜΕΑ & πολύτεκνοι επιδοτούνται επιπλέον 1.000€, ενώ η απόσυρση είναι προαιρετική και επιδοτείται 1.000€.
 
Επίσης, παρέχεται επιδότηση 500€ στην προαιρετική αγορά και εγκατάσταση "έξυπνου" οικιακού σημείου επαναφόρτισης. Στα νομικά πρόσωπα, η επιδότηση είναι έως 5.500€ και μπορούν να διεκδικήσουν έως 3 οχήματα.
 
Τέλος, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα απαλλάσσονται από τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας. Με το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά Νο2» θα γίνουν κάποιες επεμβάσεις που θα καταστήσουν ακόμη πιο δελεαστική την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος ή φορτιστή.
 
Ο χρόνος φόρτισης
 
Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αλλά και τoν φορτιστή που θα επιλεγεί. Η χρονική περίοδος που θα χρειαστεί για να φορτιστούν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου εξαρτάται από τα κιλοβάτ (kW) που παρέχει ο σταθμός φόρτισης, το μέγεθος της μπαταρίας σε KWh, αλλά την ισχύ φόρτισης kW που το αυτοκίνητο μπορεί να δεχθεί. Όσο μεγαλύτερη η ισχύς σε watt, τόσο πιο γρήγορα θα φορτίσουμε το όχημα μας.
 
Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό όχημα μεσαίας αυτονομίας, με έναν μέσο φορτιστή AC κανονικής φόρτισης, θα χρειαστεί περίπου 6,5 ώρες, προκειμένου να φορτίσει πλήρως. Το ίδιο όχημα, με έναν μέσο φορτιστή DC ταχείας φόρτισης θα χρειαστεί λιγότερο από 1 ώρα, προκειμένου να φτάσει στο 100%.
 
Οι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox
 
Oι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox είναι αρχικά να υπάρχει διαθεσιμότητα ισχύος, στον χώρο εγκατάστασής του, καθώς και να υπάρχει ο απαραίτητος ελεύθερος χώρος, σύμφωνα με τις διαστάσεις του εκάστοτε wallbox. Τέλος, αν είναι δυνατό, το wallbox να είναι προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης για να αποφευχθεί εισχώρηση υγρασίας, αποχρωματισμός και γενικότερη φθορά.
 
Πόσο ασφαλείς είναι οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
 
Όλοι οι φορτιστές μας φέρουν προστασία από διαρροή ρεύματος, από διαρροή μπαταρίας DC, από βραχυκυκλώματα και υπερτάσεις, μέσω κατάλληλων διατάξεων. Εφόσον και στις εγκαταστάσεις τηρούνται τα πρωτόκολλα κατά ΕΛΟΤ, είναι το ίδιο ασφαλείς με ένα πλυντήριο πιάτων.
 
Πόσο κοστίζει η φόρτιση
 
Η φόρτιση υπολογίζεται βάσει τον εκάστοτε πάροχο ενέργειας. Για παράδειγμα αν η kWh κοστίζει 0,07 ευρώ, για μια φόρτιση διάρκειας 2 ωρών, με ισχύ 30kW, το κόστος θα είναι 4,2 ευρώ. Πάντως, σε οποιαδήποτε των περιπτώσεων, η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι, κατά τεράστιο ποσοστό, πιο οικονομική απ` όσο κοστίζει η βενζίνη και το πετρέλαιο, για τα αντίστοιχα οχήματα.
 
Τι ψάχνει το κοινό & οι εξελίξεις που έρχονται
 
Όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος, μας εκφράζει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα και κατά συνέπεια για τους φορτιστές μας. Εμείς με τη σειρά μας, χαιρόμαστε να τον ενημερώνουμε και να λύνουμε τις οποιεσδήποτε απορίες του.
 
Το «αύριο» δείχνει πως θα φέρει μια νέα εποχή στον κόσμο των οχημάτων, όπου η πληθώρα αυτών θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, εξ` ολοκλήρου. Αναμένεται πως κατά συντριπτικό ποσοστό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα υπερισχύσουν σε αριθμό, έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων, εσωτερικής καύσης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένουμε στον τομέα της φόρτισης, είναι ραγδαίες μειώσεις χρόνων φόρτισης, όπου θα είναι εφικτό να πραγματοποιείται ολοκληρωμένη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος, εντός λίγων λεπτών. Επίσης, λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα προκύψει και αύξηση σημείων φόρτισης.
 
Δύο λόγια για τη NORATEX ABEE
 
Η εταιρία μας NORATEX ABEE ιδρύθηκε πριν 46 χρόνια και έχει μεγάλη εμπειρία στους ηλεκτρολογικούς αυτοματισμούς. Επίσης διευθύνεται από ηλεκτρολόγους μηχανικούς εμένα το Γεώργιο Χριστοδούλου και την αδελφή μου Αθανασία που αξιολογούν, δοκιμάζουν και δίνουν μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των υλικών που διατίθενται στην Ελληνική αγορά.
 
Στόχος μας είναι πάντα να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να εντοπίζουμε προϊόντα που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων, των ΟΤΑ, οι οποίες να εξασφαλίζουν μια ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου ζωής και των υπηρεσιών που προσφέρονται.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »