Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Volvo Trucks προσφέρει μια νέα τεχνολογία ανύψωσης ενός από τους συζυγείς κινητήριους άξονες των βαρέων φορτηγών της, με σαφή οφέλη στην οικονομία.

Ο πίσω εκ των δύο κινητήριων αξόνων μπορεί να αποσυνδεθεί από τη γραμμή μετάδοσης της κίνησης και να ανυψωθεί έως και 140 χλστ. από το έδαφος.

Νέα τεχνολογία αξόνων για τα Volvo Trucks

2.354 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2015)

Μια νέα τεχνολογική λύση που προσφέρει η Volvo Trucks, η «Tandem Axle Lift» προσφέρει βελτίωση τόσο της πρόσφυσης του οχήματος στο έδαφος όσο και σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Μια νέα τεχνολογική λύση προσφέρει πλέον η Volvo Trucks στα βαρέα επαγγελματικά της οχήματα και πιο συγκεκριμένα τη δυνατότητα ανύψωσης του ενός από του δύο συζυγείς κινητήριους άξονες. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται πολλαπλά οφέλη στους πελάτες της που δεν πραγματοποιούν συνεχή δρομολόγια με πλήρες φορτίο.

Πιο συγκεκριμένα, με την τεχνολογία «Tandem Axle Lift», ο δεύτερος από τους συζυγείς κινητήριους άξονες ενός φορτηγού, μπορεί να αποσυνδεθεί από τη διαδικασία μετάδοσης της κίνησης αλλά και να ανυψωθεί (έως και 140χλστ. από το έδαφος), προκειμένου να παραμένει ανενεργός όταν το όχημα κινείται χωρίς φορτίο.

Η συγκεκριμένη λύση προσφέρει πολλαπλά οφέλη με βασικότερο όλων τη μείωση της μέσης κατανάλωσης έως και 4%.

Το διαφορικό του εν λόγω άξονα έχει αντικαταστεί από έναν συνεκτικό συμπλέκτη που παρέχει τη δυνατότητα αποσύνδεσης του από τη γραμμή μετάδοσης της κίνησης ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί από τις δυνατότητες ενός φορτηγού με διπλό κινητήριο άξονα (π.χ. 6x4) ενώ παράλληλα, όταν δεν απαιτείται από τις περιστάσεις, μπορεί να καταστήσει το όχημα του πιο ευέλικτο (π.χ. με διάταξη αξόνων 4x2).

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, ο κύκλος στροφής του οχήματος μειώνεται κατά ένα μέτρο ενώ την ίδια στιγμή περιορίζεται σημαντικά η φθορά των ελαστικών αλλά και της ανάρτησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τη Volvo Trucks, η νέα τεχνολογία «Tandem Axle Lift» θα είναι διαθέσιμη στις σειρές φορτηγών FM, FMX, FH και FH16