Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Νέο Mercedes-Benz eSprinter: Πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από ποτέ

Νέο Mercedes-Benz eSprinter: Πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από ποτέ

  • Νέο Mercedes-Benz eSprinter: Πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από ποτέ
  • Νέο Mercedes-Benz eSprinter: Πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από ποτέ

Νέο Mercedes-Benz eSprinter: Πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από ποτέ

31.904 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2023)

Η Mercedes-Benz Vans έχει βάλει μπροστά το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της και από αυτήν δε θα έλειπε και το νέο eSprinter, το οποίο εντυπωσιάζει με την εμβέλεια και τη χωρητικότητα φόρτωσης, συμβάλλοντας στο στόχο της γερμανικής μάρκας να γίνει ο «Ηγέτης στην ηλεκτρική κίνηση».

Ηλεκτρικό με πλήθος διαμορφώσεων

Το νέο Mercedes eSprinter συνοδεύεται από μία πληθώρα τεχνικών καινοτομιών, που επιτρέπουν πλήθος διαμορφώσεων, ελευθερία στην ανάπτυξη και στο σχεδιασμό διαφόρων μετατροπών, που προηγουμένως ήταν γνωστές και ικανές να γίνουν μόνο από το συμβατικό Sprinter.
 

Νέα αρθρωτή πλατφόρμα ειδικής σχεδίασης

Έτσι λοιπόν, το Mercedes eSprinter διαθέτει μία μονάδα με ένα ομοιόμορφα σχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, που περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης και μπορεί να συνδυαστεί ανεξαρτήτως μεταξονίου και μεγέθους μπαταρία. Μιλώντας για αυτήν, βρίσκεται τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος μεταξύ των δύο αξόνων εξοικονομώντας χώρο, ενώ παράλληλα τοποθετείται χαμηλότερα το κέντρο βάρους. Στο πίσω μέρος της αρθρωτής πλατφόρμας είναι τοποθετημένο ο ηλεκτροκινητήρας, μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.
 

2 επιλογές ηλεκτροκινητήρα και 3 μπαταρίας, με αυτονομία έως και 500 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας με νούμερα, το νέο eSprinter διαθέτει το νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης, με μέγιστη ισχύ 100 ή 150 κιλοβάτ και 400 Nm ροπή. Από την άλλη, για την μπαταρία υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές με ωφέλιμη χωρητικότητα 56, 81 ή 113 κιλοβατώρες. Το νέο eSprinter είναι ικανό να φορτίζει τόσο με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) όσο και με συνεχές ρεύμα (DC). Ο ενσωματωμένος φορτιστής σε ένα Wallbox, ο οποίος μετατρέπει το ρεύμα στο όχημα κατά τη φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα, έχει μέγιστη ισχύ 11 κιλοβάτ. Το eSprinter μπορεί να φορτιστεί με έως και 115 κιλοβάτ σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι η φόρτιση από το 10 έως το 80 τοις εκατό της πλήρους χωρητικότητας διαρκεί περίπου 28 λεπτά για την μπαταρία 56 kWh και περίπου 42 λεπτά για την μπαταρία 113 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία, με βάση τις μετρήσεις WLTP αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα και έως και 500 χιλιόμετρα σε αστικό περιβάλλον.
 

Νέες δυνατότητες Ψηφιοποίησης με infotainment MBUX

Το νέο Mercedes-Benz eSprinter εντυπωσιάζει επίσης από την άποψη της ψηφιοποίησης και της ψυχαγωγίας, εφόσον συνοδεύεται από την πρωτοποριακή εμπειρία χρήστη Mercedes-Benz (MBUX) με την τελευταία γενιά λογισμικού, που παλαιότερα γνώριζαν οι πελάτες μόνο από επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes. Οι πολυάριθμες λειτουργίες και υπηρεσίες κάνουν την καθημερινή ζωή με ένα ηλεκτρικό όχημα ακόμα πιο εύκολη για τους πελάτες. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυξημένες επιδόσεις, εκτεταμένες επιλογές εξατομίκευσης και βελτιστοποιήσεις του βοηθού φωνητικού ελέγχου "Hey Mercedes".
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε