Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μοντέλο ξεχωρίζει λόγω της φουτουριστικής του σχεδίασης.

Νέο Rivian R1T

2.968 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2018)

O αντιπαλος της Tesla έρχεται από τις ΗΠΑ και μόλις παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό pick-up του με τρομακτικές επιδόσεις.

Mπορεί η Tesla να έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση της να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό pick-up, ωστόσο μια αμερικάνικη start-up εταιρεία την «πρόλαβε» παρουσιάζοντας επίσημα το Rivian R1T.

Το μοντέλο ξεχωρίζει λόγω της φουτουριστικής του σχεδίασης ενώ ταυτόχρονα μπορεί και υιοθετεί κάποια χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε «σκληροτράχηλα» off-road αυτοκίνητα. Ο πρόβολος δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι επειδή η μπαταρία έχει τοποθετηθεί χαμηλά στο κέντρο του σασί, η εταιρεία Rivian έφερε μπροστά τον χώρο αποσκευών. Παράλληλα, η επαναστατική του σχεδίαση έδωσε την δυνατότητα στους μηχανικούς να προσφέρουν και έναν ακόμη χώρο για αποσκευές μεταξύ της καρότσας και της καμπίνας των πέντε επιβατών.
  .
Το pick-up θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, ανάλογα με την χωρητικότητα της μπαταρίας και θα εξοπλίζεται σε κάθε έκδοση με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό. Συγκεκριμένα, η πρώτη επιλογή αποτελείται από μια 105 kWh μπαταρία απόδοσης 400 ίππων και 560 Νm ροπής που προσφέρει αυτονομία 370+ χλμ., την ίδια στιγμή που μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δλ.. Η επόμενη επιλογή εξοπλίζεται με μπαταρία 135 kWh που προσφέρει ισχύ 753 ίππων και αυτονομία 482 χλμ. ενώ μπορεί και κάνει τα 0-96 σε μόλις 3 δλ. Τέλος, το pick-up μπορεί να εξοπλιστεί με μια μπαταρία 180kWh με μικρότερη ισχύ 700 ίππων αλλά με μεγαλύτερη αυτονομία της τάξης των 645 χλ.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτό pick-up έχει σχεδιαστεί για να λανσαριστεί στις ΗΠΑ, ωστόσο από το 2021 έχει ανακοινωθεί πως θα διατεθεί και στην Ευρώπη.