Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο –mega- αρθρωτό λεωφορείο της Scania για τις αγορές της Ν. Αμερικής, έχει συνολικό μήκος αμαξώματος της τάξης των 28 μέτρων.

Παράλληλα όμως, το κόστος κυκλοφορίας του ανά επιβάτοχιλιόμετρο είναι μειωμένο κατά 40% σε σχέση με τα συμβατικά αρθρωτά αστικά λεωφορεία ενώ…

… στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 270 επιβάτες που έχουν στη διάθεση τους πέντε θύρες για την έγκαιρη και εύκολη αποβίβαση τους.

Νέο αρθρωτό λεωφορείο 28μ. από τη Scania!

3.948 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2015)

Η Scania παρουσίασε ένα… κολοσσιαίων διαστάσεων, αρθρωτό λεωφορείο για το πρόγραμμα BRT στις αγορές της Λατινικής Αμερικής που μπορεί να μεταφέρει έως και 270 επιβάτες.

Το πρόγραμμα «BRT» της Scania για τις αγορές της νοτίου Αμερικής περιλαμβάνει ειδικά εξελιγμένες λύσεις και πρακτικές που στόχο έχουν να βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των αστικών επιβατικών μεταφορών και την ροή της μεταφοράς των επιβατών εντός των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

Σε αυτές τις λύσεις περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία ειδικών –αποκλειστικών- λεωφορειολωρίδων, ειδική σχεδίαση της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών προκειμένου να ευνοείται η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς, η δημιουργία σταθμών μετεπιβίβασης νέου τύπου κ.ο.κ.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, εταιρείες όπως η Scania που εξειδικεύονται και στην κατασκευή λεωφορείων όλων των τύπων, αναζητούν νέες προτάσεις και λύσεις που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Μια από τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες προτάσεις της σουηδικής εταιρείας είναι το μέγα-αστικό λεωφορείο που παρουσιάζουμε.

Με μήκος αμαξώματος που ανέρχεται στα 28μ. και διπλή άρθρωση, το εν λόγω όχημα είναι σε θέση να μεταφέρει συνολικά έως και 270 επιβάτες!

Για την διευκόλυνση της επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών και προκειμένου η όλη διαδικασία να μην διαρκεί παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο νέος αυτός εκπρόσωπος της Scania εφοδιάζεται με πέντε θύρες ενώ την κίνηση του αναλαμβάνει ένας πετρελαιοκινητήρας 360 ίππων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, η χρήση ενός και μόνο –τέτοιου τύπου- αρθρωτού λεωφορείου είναι σε θέση να απομακρύνει συνολικά 135 Ι.Χ. οχήματα (με δύο επιβάτες έκαστο) από το κέντρο μιας σύγχρονης μεγαλούπολης ενώ, παρά το αυξημένο κόστος αγοράς του, το κόστος του δείκτη «επιβατο-χιλιόμετρων» που επιδεικνύει, είναι κατά 40% μειωμένο σε σχέση με των συμβατικών αρθρωτών λεωφορείων.