Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο ηλεκτρικό Van από την Canoo! (+vid)

10.540 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

Η start-up εταιρεία Canoo παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Van με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης έως και άνω των 14κ.μ. και αυτονομία έως και 370 χλμ. Ας το ανακαλύψουμε…

Όπως είναι φυσικό, ο κλάδος των ηλεκτροκίνητων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων αντιμετωπίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς οι περιορισμένες λύσεις και προτάσεις που είναι διαθέσιμες στην παρούσα φάση, όπως επίσης και τα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης που υπάρχουν, προσελκύουν συνεχώς νέες επιχειρηματικές ιδέες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της start-up εταιρείας Canoo, με έδρα την Καλιφόρνια (ΗΠΑ), η οποία παρουσίασε πρόσφατα μια νέα –πρωτότυπη προς το παρόν- πρόταση αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που δραστηριοποιούνται στις ενδοαστικές διανομές.
Το «MPDV» (Multi-Purpose Delivery Vehicle) όπως το ονομάζει, υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο προς παραγωγή μέσα στο 2022, με την εταιρεία να τοποθετεί το κόστος του στα 33.000 δολάρια περίπου.
Το εν λόγω όχημα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρόσθιο άξονα με απόδοση 200 ίππων και 320 Nm ροπής ενώ, οι μπαταρίες του θα έχουν χωρητικότητα από 40 – 80 kWh. Στην περίπτωση της συστοιχίας των 80 kWh, το όχημα θα έχει αυτονομία έως και 370 χλμ. ενώ για την φόρτιση των μπαταριών σε παροχή συνεχούς ρεύματος έως στο 80%, θα επαρκούν μόλις 30 λεπτά της ώρας.
Φυσικά, η εταιρεία ανακοινώνει πως το εν λόγω όχημα θα μπορεί να κατασκευαστεί σε πολλαπλές εκδόσεις ως προς τις διαστάσεις του αμαξώματος και τη διαρρύθμιση του εσωτερικού με τον μέγιστο ωφέλιμο όγκο του να ανέρχεται στην παρούσα φάση έως και στα 14,1 κ.μ.
Ωστόσο, η εταιρεία θα προσφέρει την επιλογή διαφορετικών υψών για την οροφή, το σχήμα των θυρών κ.ά.
Περισσότερα στο video που σας προσφέρουμε…