Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Την επίσημη παρουσίαση του I.D. Buzz Cargo πραγματοποίησε η Volkswagen.

Ντεμπούτο για το VW I.D. Buzz Cargo

4.941 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2018)

Την επίσημη παρουσίαση του I.D. Buzz Cargo πραγματοποίησε η Volkswagen, με τον ηλεκτρικό «απόγονο» του γνωστού «Bulli» να κάνει πρεμιέρα στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο.

Το πρωτότυπο βαν που αποκαλύφθηκε στο Αννόβερο είναι μία εξελιγμένη έκδοση του I.D. Buzz και αποτελεί μία έκδοση πολύ κοντά σε αυτή που θα μπει στη γραμμή παραγωγής, όντας αναπτυγμένη από κοινού από τις Volkswagen Commercial Vehicles (Επαγγελματικά Οχήματα) και Volkswagen Passenger Cars (Επιβατικά Οχήματα).  
 
Όπως όλα τα οχήματα της «οικογένειας» I.D. έτσι και το Buzz είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο και βασίζεται στην ΜΕΒ (Modular Electric Drive Matrix), τη νέα πλατφόρμα της VW εξελιγμένη ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το I.D. Buzz Cargo διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Αναμενόμενη είναι και η ύπαρξη ενός συστήματος τετρακίνησης όπως θα συμβεί και στο επιβατικό I.D. Buzz, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 800 κιλά.
 
Η εταιρεία αναφέρει πως μπορεί να εξοπλιστεί με μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας, ανάλογα με το προφίλ χρήσης του αυτοκινήτου, με το εύρος της χωρητικότητας να κυμαίνεται από τις 48 kWh μέχρι και τις 111 kWh, κάτι που παράλληλα επηρεάζει και την αυτονομία του, που υπολογίζεται από 330 έως και περισσότερα από 550 χιλιόμετρα
 
Σχεδιαστικά, το I.D. Buzz Cargo συνεχίζει την παράδοση του «Bulli», ωστόσο όπως επιτάσσει η εποχή είναι πιο σύγχρονο. Έτσι αντί να έχει τους στρογγυλούς προβολείς, έχει  ενεργά συστήματα LED φώτων τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος με τα πρώτα να επικοινωνούν διαδραστικά με τους πεζούς, ενώ το μεγάλο σήμα της μάρκα όταν νυχτώσει φωτίζεται.  
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το ολοκαίνουργιο I.D. Buzz Cargo αναμένεται να μπει στις αγορές το 2021.