Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
al Project

Ο πρώτος… ηλεκτρικός δρόμος που επιτρέπει την –καθοδόν- φόρτιση υβριδικών φορτηγών της Scania είναι πλέον γεγονός!

Ο 1ος ηλεκτρικός δρόμος!

2.571 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2016)

Ο πρώτος δρόμος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που είναι σε θέση να μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο σε φορτηγά οχήματα είναι γεγονός και η Scania ξεκινά στη Σουηδία τη νέα φάση δοκιμών των… e-trucks της!

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Scania έχει δρομολογήσει την πιλοτική δοκιμή –σε πραγματικές συνθήκες χρήσης- μιας νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων φορτηγών οχημάτων που θα είναι σε θέση να φορτίζονται καθοδόν από ειδικές υποδομές του οδικού δικτύου, περίπου με τον τρόπο που λειτουργούν τα γνωστά σε όλους μας, τρόλεϊ.

Στις 22 Ιουνίου, στην περιοχή Gavle της Σουηδίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινητόδρομου, σε ένα τμήμα του οδικού άξονα «E16» και ένα ηλεκτροκίνητο G 360 4x2 φορτηγό της Scania ήταν το πρώτο όχημα που κλήθηκε να πραγματοποιήσει το παρθενικό δρομολόγιο.

Πληροφοριακά, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στο εν λόγω εγχείρημα συμμετέχει τόσο το σουηδικό κράτος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, με την Scania να συνεργάζεται στενά με εταιρείες όπως η Siemens προκειμένου να εξελίξει μια νέα γενιά ημι-αυτόνομων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα είναι σε θέση να προσφέρουν εντυπωσιακή μείωση στις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα συμβατικά φορτηγά του σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες, στο βίντεο που παρουσιάζουμε…