Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι ακούραστοι εργάτες της πόλης

19.076 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2018)

Η σημαντική αύξηση των νέων ταξινομήσεων των Mini-Vanettes κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την ανάγκη για ολοένα και πιο ευέλικτα, με περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησης, επαγγελματικά οχήματα που θα κληθούν να ανταποκριθούν στις ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μεταφορικό έργο που αφορά στις απαιτήσεις διακίνησης προϊόντων εντός του αστικού περιβάλλοντος των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, αναμένεται να αυξηθεί με γεωμετρικούς ρυθμούς μέσα στις επόμενες δεκαετίες, όπως διαφαίνεται από τα –σαφή- συμπεράσματα πολλαπλών διεθνών ερευνών.
Τα επαγγελματικά οχήματα που θα κληθούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις επιβάλλεται να είναι ευέλικτα, επαρκή ως προς τις μεταφορικές τους δυνατότητες και με ιδιαίτερα περιορισμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υποκατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών στην ελληνική αγορά, τα Mini-Vanette, συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Βασισμένα στα (3θυρα ή 5θυρα) αμαξώματα των αντίστοιχων επιβατικών μοντέλων, τα Mini-Vanette έχουν ουσιαστικά… απολέσει τη πίσω σειρά καθισμάτων με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ευρύχωρου και πλήρως επίπεδου χώρου φόρτωσης όπου μπορούν να φιλοξενηθούν φορτία βάρους έως και 500 κιλών ή όγκου έως και 1,0κ.μ.
Την ίδια στιγμή, δεδομένων των μικρών σε χωρητικότητα κινητήρων (με πολλαπλούς τύπους καυσίμου) με τους οποίους εφοδιάζονται, τα εν λόγω μοντέλα αποδεικνύονται ιδιαίτερα φιλικά τόσο ως προς το περιβάλλον, όσο και ως προς την τσέπη του ιδιοκτήτη του.
Ας τα γνωρίσουμε πιο αναλυτικά.

Σημαντική ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων για τα… παιδιά της πόλης
Με 574 νέες ταξινομήσεις μέσα στο 6μηνο του 2018, τα Mini-Vanettes έχουν να επιδείξουν αύξηση πωλήσεων κατά 15,49% έναντι των 497 μονάδων για το αντίστοιχο διάστημα του 2017 ενώ κατέχουν το 3ο μεγαλύτερο μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών στη χώρα μας, πίσω από τα Pick-Ups (37,98%) και τα Vanettes (28,24%).

Έντονη η μάχη για την πρωτιά των πωλήσεων
Κατά τη διάρκεια του 1ου 6μήνου του 2018, το Toyota YarisVan έχει καταφέρει να πάρει βραχύ προβάδισμα στις πωλήσεις από το Peugeot 208 Van που ήταν και το κορυφαίο για το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία σχεδόν των εκπροσώπων της κατηγορίας, εμφανίζει αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το περασμένο έτος.
 
Χώρος φόρτωσης με ωφέλιμο μήκος έως και 1.372 χλστ.
Το Opel Corsa Van έχει να επιδείξει την κορυφαία επίδοση ως προς το ωφέλιμο μήκος του χώρου φόρτωσης ενώ ακολουθούν τα Peugeot 208 Van (1.335 χλστ.) και VW load up! (1.208 χλστ.).
 
Ωφέλιμο φορτίο άνω του μισού τόνου
Συνολικά τρία μοντέλα της κατηγορίας είναι σε θέση να προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων άνω των 500 κιλών σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές. Αυτά είναι τα VW Polo Van (510 κιλά), Renault Clio Van (506 κιλά) και Fiat Panda Van (505 κιλά) αντίστοιχα.
 
Ωφέλιμος όγκος άνω του 1,0κ.μ.
Μεταξύ των οκτώ εκπροσώπων της κατηγορίας, τα πέντε εξ αυτών είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με ωφέλιμο όγκο άνω του ενός κυβικού μέτρου με κορυφαία την επίδοση του VW Polo Van που, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 1.200 λτ.
 
Ιδιαίτερα ευέλικτα κάτω από όλες τις συνθήκες
Δεδομένου ότι πρόκειται για οχήματα που επιχειρούν κατά κύριο λόγο εντός της πόλης, τα Mini-Vanettes δεν θα μπορούσαν παρά να διακρίνονται για την ευελιξία τους. Η καλύτερη επίδοση ως προς τον κύκλο στροφής των εν λόγω μοντέλων ανήκει στο Fiat Panda Van με 9,3 μ. για τις 4x2 εκδόσεις.
 
Πολλαπλοί τύποι καυσίμου και εκπομπές CO2 από 82g/km
Όπως μπορείτε να δείτε στους συγκεντρωτικούς πίνακες που σας προσφέρουμε, τα Mini-Vanette είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε εκδόσεις με καύσιμο το πετρέλαιο, την βενζίνη ή και το φυσικό αέριο.