Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

“Πετάει” στο βρεγμένο, το Duravis R002

16.051 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2020)

Mε βάση αναφοράς δοκιμές* που πραγματοποίησε ο TÜV SÜD, τα Duravis R002, της Bridgestone (σχεδιασμένα για όλους τους τύπους των οχημάτων στόλου), πέτυχαν την καλύτερη στην κατηγορία τους, απόδοση στο βρεγμένο.

Σε συγκριτικές δοκιμές αξιολόγησης που εξέτασαν τις επιδόσεις στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και την πλευρική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, το Duravis R002 της Bridgestone παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το R001,[1] και ξεπέρασε τις επιδόσεις των κορυφαίων ανταγωνιστικών ελαστικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε (από την Ελαστράκ, αντιπρόσωπο των ελαστικών της Bridgestone στην Ελλάδα),τα ελαστικά Duravis R002, εξελίχθηκαν και δοκιμάστηκαν σε συνεργασία με 17 στόλους σε 13 διαφορετικές χώρες. Kατασκευάστηκαν για να αποδίδουν καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους, σε διάφορες οδικές συνθήκες. Aυτός ο σχεδιασμός κατασκευής συντέλεσε ώστε, τα ελαστικά – που είναι έτοιμα για τον χειμώνα και φέρουν την σήμανση 3PMSF – να λάβουν αξιολόγηση ΅AΆ για χρήση στον άξονα τιμονιού σε βρεγμένο οδόστρωμα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ανεξάρτητο φορέα δοκιμών, TÜV SÜD, στην πρόσφατη δοκιμή όπου το Duravis R002 παρουσίασε την καλύτερη στην κατηγορία του, απόδοση στο βρεγμένο.
 
Οι δοκιμές του TÜV SÜD έβαλαν σε σύγκριση το Bridgestone Duravis R002 παράλληλα με το Hybrid HS3 / HD3 της Continental, το Kmax S / D Gen-2 της Goodyear και το X MultiWay 3D XZE / XDE της Michelin. Το ελαστικό Bridgestone παρουσίασε τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές του τόσο στην πλευρική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα (με μέση πλευρική επιτάχυνση σε βρεγμένο κύκλο, 3,18 m / s2) και στο φρενάρισμα στο βρεγμένο - με απόσταση φρεναρίσματος μόλις 24,9 μέτρα.


Παράλληλα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η εταιρεία επισημαίνει πως, σήμερα, οι αυξανόμενες απαιτήσεις στον κλάδο των μεταφορών σημαίνουν ότι οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές στόλων πρέπει να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και να ελαχιστοποιήσουν το λειτουργικό κόστος περισσότερο από ποτέ. Με διάρκεια ζωής που έχει βελτιωθεί κατά 45% σε σχέση με τον προκάτοχό τους και με κόστος ανά χιλιόμετρο που μειώνεται κατά 15%, τα ελαστικά Duravis R002 σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους στόλους να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος. Επιπλέον, η ανακοίνωση συμπληρώνει πως, το Duravis R002 προσφέρει, και βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου, με βαθμολογία B-C-B για τιμόνι, άξονα κίνησης και συρόμενο.
 
Το Bridgestone Duravis R002 διατίθεται σε 15 διαστάσεις, αντικαθιστώντας όλα τα υπάρχοντα προϊόντα. Τα νέα ελαστικά, που αναπτύχθηκαν και παράγονται στην Ευρώπη, σηματοδοτούν έναν συνδυασμό μιας νέας, καινοτόμου πρότυπης σύλληψης σχεδιασμού πέλματος και σύνθεσης γόμας και μια νέα βελτιωμένη διαδικασία κατασκευής.


* Δοκιμές που διεξήχθησαν από τον TÜV SÜD κατόπιν αιτήματος της Bridgestone τον Νοέμβριο του 2019 στις εγκαταστάσεις EUPG, Aprilia (Ιταλία) για δοκιμές στο βρεγμένο