Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα από τα σημαντικότερα νέα ελαφρά επαγγελματικά της ελληνικής αγοράς είναι αναμφίβολα το Mercedes-Benz Vito.

Ένα Pick-Up, το μόνο που λείπει από τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz, αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το τέλος της τρέχουσας 10ετίας.

Μια από τις βασικές πρωτοβουλίες της Mercedes-Benz που αφορούν στο μέλλον των μεταφορών είναι η εξέλιξη «αυτόνομων» οχημάτων που θα μπορούν να κινηθούν χωρίς την ανάγκη επέμβασης από τον οδηγό.

Mercedes-Benz: Πληρέστατη γκάμα σε όλους τους τομείς

Μια από τις πρωτοπόρους εταιρείες κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, μέλος του Ομίλου Daimler AG, έχει με το πέρασμα των δεκαετιών εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον, αρκετές από τις πιο προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που συναντάμε στη σύγχρονη αυτοκίνηση, προέρχονται από τα εργαστήρια της Mercedes-Benz. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως, επιδεικνύει μια εντυωσιακή πληρότητα εκπροσώπων σε όλες τις κατηγορίες ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.


H γκάμα
Στα LCVs (Light Commercial Vehicles), η Mercedes-Benz προσφέρει επιλογές όπως το Citan και οι νέες και πλήρως ανανεωμένες γενιές των Vito και Sprinter, σε πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος αλλά και σε επιλογές μεταφοράς προσωπικού που είναι σε θέση να καλύψουν πλήρως μια μεγάλη γκάμα χρήσεων. 
Πέραν αυτών όμως οι σειρές φορτηγών Atego, Antos, Arocs και Actros διακρίνονται για το κορυφαίο τεχνολογικό επίπεδο των επιμέρους μηχανικών τους τμημάτων και συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο εμπορικών επιλογών στις κατηγορίες τους, τόσο επί ελληνικού εδάφους όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Ανεξάρτητα από την χρήση για την οποία προορίζονται (αστικές ή εθνικές διανομές, κατασκευαστικός κλάδος, διεθνείς μεταφορές, ειδικές εφαρμογές), τα οχήματα με το λογότυπο του… αστεριού στη μάσκα τους, εγγυώνται ένα εξαιρετικό επίπεδο αξιοπιστίας, άνεσης και ασφάλειας τόσο των επιβατών και του φορτίου τους όσο και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου. 
Καταλήγοντας δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τον κλάδο των λεωφορείων όπου, οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Daimler AG (Mercedes-Benz Buses και Setra) προσφέρουν εκπροσώπους που καλύπτουν τις αστικές, υπεραστικές ή και διεθνείς τουριστικές μεταφορές. Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τα Mercedes-Benz Mini-Buses (ως επί το πλείστον βασισμένα στο νέο Sprinter) αλλά και τα Citaro, Intouro, Integro, Tourismo και Travego ενώ από την πλευρά της Setra οι επιλογές αφορούν στις εντυπωσιακές σειρές φορτηγών MultiClass, ComfortClass και TopClass αντίστοιχα. 

Το μέλλον
Πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα μελλοντικά πλάνα της Mercedes-Benz για τον κλάδο των ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Προς το παρόν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ολοκληρώσει την παρουσίαση εκδόσεων με κινητήρες τεχνολογίας Euro6 σε όλους ανεξαιρέτους τους εκπροσώπους της ενώ, μέχρι το τέλος της τρέχουσας 10ετίας, αναμένεται να συμπληρώσει το… παζλ με το μοναδικό κομμάτι που του λείπει. Ο λόγος φυσικά για το μελλοντικό Mercedes-Benz Pick-Up που αναμένεται να λανσαριστεί, σε συνεργασία με τη Nissan. 

Τεχνολογίες
Όπως προαναφέραμε και στο εισαγωγικό, η Mercedes-Benz συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων εταιρειών σε ζητήματα τεχνογνωσίας και εξέλιξης και στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, προσφέροντας λύσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φαντάζουν βγαλμένες από σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας. 
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτού του είδους είναι το νέο σύστημα «Highway Pilot» για τον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών που ουσιαστικά θα επιτρέπει στα μελλοντικά φορτηγά της εταιρείας να κινούνται αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο χωρίς ο οδηγός τους να απαιτείται να προβεί στην παραμικρή ενέργεια ως προς τον χειρισμό του οχήματος. 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ