Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μελλοντικό ελαφρύ επαγγελματικό MAN TGE θα βασίζεται στη νέα γενιά του VW Crafter και θα επεκτείνει… προς τα κάτω της γκάμα της MAN Truck & Bus.

Προχωρά η εξέλιξη του TGE

1.671 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2016)

Η MAN Truck & Bus προγραμματίζει να λανσάρει για πρώτη φορά ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα με την ονομασία «TGE» μέσα στο 2017 και ήδη έχει προχωρήσει σημαντικά στην εξέλιξη του.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, όπως έχουμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν, αναμένεται για πρώτη φορά να επεκτείνει τη γκάμα των εκπροσώπων της και στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, με την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου μέσα στο 2017.

Το νέο αυτό όχημα θα φέρει την ονομασία «TGE» και ουσιαστικά θα βασίζεται στη νέα γενιά του VW Crafter.

Δεδομένου η ΜΑΝ Truck & Bus ελέγχεται κατά 75% από την Volkswagen, είναι λογικό οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν στην εξέλιξη του εν λόγω μοντέλου, για λόγους μείωσης του κόστους παραγωγής του.

Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα γενιά του VW Crafter θα αρχίσει να παράγεται μέσα στο 4ο 3μηνο του 2016 και θα αποτελεί πλέον προϊόν συνεργασίας της VW με τη Mercedes-Benz όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, δεδομένου ότι η υπάρχουσα γενιά του Crafter βασίζεται στο Sprinter.

To νέο Crafter θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο ενώ, το «δίδυμο» MAN TGE, θα διευρύνει τις προτάσεις της γκάμας της MAN Truck & Bus σε οχήματα με μεικτό βάρος από 3,0 – 44,0t.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα η MAN Truck & Bus ανακοίνωσε τον διορισμό του κ. Ralf Schueler στη θέση του Διευθυντή Marketing για το νέο MAN TGE. Ο κ. Schueler έχει εργαστεί για 13 έτη σε διάφορες θέσεις στην Audi και τα επαγγελματικά οχήματα της Volkswagen ενώ την τελευταία 8ετία διατέλεσε Διευθυντής Marketing στις εταιρείες Akzo Nobel Automotive και Aerospace Coatings.