Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Jest Electic της Karsan είναι το πρώτο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο που παραδίδεται στην ελληνική αγορά.

Με μήκος 5,85μ., το ιδιαίτερα ευέλικτο Karsan Jest Electric είναι σε θέση να υποστηρίξει έως και 22 επιβάτες καθώς και αμαξίδιο ΑΜΕΑ.

Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του, προσφέρουν άνετους χώρους και ευρύ περιμετρικό οπτικό πεδίο σε ένα ποιοτικά κατασκευασμένο και ευχάριστο σχεδιαστικά εσωτερικό.

Πρωτοπόρος η Karsan στην Ελλάδα (+video)

14.099 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2019)

H εταιρεία Karsan, ολοκλήρωσε την 1η πώληση ηλεκτροκίνητου αστικού λεωφορείου στην Ελλάδα, με το μοντέλο «Jest» να παραδίδεται στο ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου.

Με μακρά ιστορία στην κατασκευή αστικών λεωφορείων όλων την τύπων, η εταιρεία Karsan, που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την ΜΙΕΤΣΕΛ Α.Ε., είναι τελικά η πρώτη που διέθεσε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αστικό λεωφορείο στην ελληνική αγορά.
Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο μοντέλο Jest Electric, με μήκος αμαξώματος 5,85μ., πλάτος 2,05μ. και δυνατότητα μεταφοράς έως και 22 επιβατών, το οποίο παραδόθηκε στο ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου (Κρήτη), μια περιοχή που… παραδοσιακά πρωτοστατεί στη χρήση νέων τεχνολογιών.
Το εν λόγω αστικό λεωφορείο (χαμηλού δαπέδου), εφοδιάζεται με τον αξιόπιστο και αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα της Σειράς «i» της BMW ο οποίος αποδίδει ισχύ 125 kW και μέγιστη ροπή 290Nm, επιτρέποντας στο Jest Electric να κινείται με άνεση ακόμη και σε διαδρομές με κλίση εδάφους έως και 25%.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του εν λόγω αστικού λεωφορείου επαρκούν για την κάλυψη έως και 165 χλμ. ενώ, για τη φόρτιση τους απαιτούνται 6 – 8 ώρες βραδίας φόρτισης, ή 2,5 ώρες φόρτισης σε παροχή ρεύματος 380V.
Η ελκυστική σχεδίαση του αμαξώματος και το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του Jest Electric συνδυάζονται με την μεγάλη ευελιξία που διασφαλίζουν οι περιορισμένες διαστάσεις του οχήματος.
Το γεγονός αυτό, καθιστά το Jest Electric ιδανικό για χρήση σε στενούς δρόμους ενώ φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε την μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση (τόσο σε ρύπους όσο και θόρυβο), στοιχείο που θα… εκτιμηθεί δεόντως σε τουριστικές ή ιστορικού ενδιαφέροντος περιοχές, εντός του αστικού ιστού.
Πέραν των 22 επιβατών, το Jest Electric είναι σε θέση να υποστηρίξει και αμαξίδιο ΑΜΕΑ ενώ, στον βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται στοιχεία όπως ηλεκτρικό χειρόφρενο, Hill-Assist, ABS, ESP, EBD, BAS, VDC, ATC, DTC, TPMS καθώς και σύστημα ψύξης – θέρμανσης.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η ηλεκτρική έκδοση του Jest, συμπληρώνει και ενισχύει την ήδη επιτυχημένη εμπορική πορεία του πετρελαιοκίνητου «Jest Diesel», που ήδη χρησιμοποιείται για σε αρκετούς Δημους της χώρας (Ν. Σμύρνη, Νίκαια, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Αλιμος, Πάτρα, Πόρος), ενώ, επίκειται η χρήση του στη Ρόδο, τον Πειραιά κ.ά.
Τέλος, η ΜΙΕΤΣΕΛ Α.Ε. διαθέτει πιστοποιημένο συνεργείο συντήρησης και επισκευής, εξουσιοδοτημένο από τη Bosch στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Κηφισού 96).