Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Σημαντικά αυξημένες είναι οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων (όλων των τύπων) στην Ελλάδα, για το 1ο 4μηνο του 2023.

Σημαντικά αυξημένες είναι οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων (όλων των τύπων) στην Ελλάδα, για το 1ο 4μηνο του 2023.

Συνεχίζεται ακάθεκτη η ανάπτυξη της αγοράς επαγγελματικών

47.650 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2023)

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του σημειώθηκε σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών, φορτηγών αλλά και λεωφορείων, από τις αρχές του έτους η εικόνα της αγοράς είναι άκρως ενθαρρυντική και όλα αναμένεται να εξισορροπηθούν μετά το πέραν της προεκλογικής περιόδου.

Μερίδιο 15,2% για τα e-Vans μέσα στον Απρίλιο!

Σύμφωνα λοιπόν πάντα με τα δεδομένα που αφορούν στην ελληνική αγορά επαγγελματικών οχημάτων, τα οποία ανακοινώνει ο ΣΕΑΑ, ο Απρίλιος δεν ήταν ένας καλός μήνας για την ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών καθώς, η αβεβαιότητα της προεκλογικής περιόδου, είναι σαφές πως επηρέασε και τις πωλήσεις του κλάδου.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νέων ελαφρών επαγγελματικών (LCVs) ήταν μειωμένες κατά 14,15%, οι πωλήσεις φορτηγών άνω των 3,5t. κατά 35,06% και των λεωφορείων και Mini-Buses κατά 36,06% αντίστοιχα.
 
Εξαίρεση αποτελούν οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων Vans (e-Vans) καθώς, τα 107 νέα οχήματα που διατέθηκαν μέσα στον Απρίλιο (έναντι των 2 για τον αντίστοιχο μήνα του 2022), ανεβάζουν πλέον το μερίδιο τους στο 6,29% επί του συνόλου της αγοράς από τις αρχές του έτους.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »