ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πυροσβεστικά οχήματα: Πόσο νερό χωράνε;

(17/10/2024)
Πυροσβεστικά οχήματα: Πόσο νερό χωράνε;

Κάθε χρόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιδίδεται σε τεράστιους αγώνες, προκειμένου να προστατεύσει τις δασικές εκτάσεις της χώρας από τις πυρκαγιές. Ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα οχήματά της…

Pick-Ups, φορτηγά & αεροπλάνα περιλαμβάνονται στη «φαρέτρα» της Πυροσβεστικής

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ποικίλλουν, αναλόγως την περίσταση, με τις επιλογές να διαφέρουν τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς την ποσότητα νερού που είναι σε θέση να μεταφέρουν. Με βάση αυτό το τελευταίο, εξάλλου, δικαιολογείται και το γεγονός ότι στον τομέα του ανεφοδιασμού, είναι διαφορετικοί οι απαιτούμενοι χρόνοι που χρειάζεται το κάθε όχημα.
Έτσι, τα Pick-Ups είναι σε θέση να μεταφέρουν περίπου 500 λίτρα νερού με τις προσαρμοσμένες δεξαμενές που έχουν στην καρότσα τους, ενώ τα πιο μεγάλα πισωκίνητα φορτηγάκια μπορούν να μεταφέρουν από έναν έως δυο τόνους νερού. Αυτό, διότι όσο μεγαλώνει ο όγκος του οχήματος τόσο αυξάνεται και η χωρητικότητα της δεξαμενής.
Την ίδια ώρα βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε και τα off road «σκληροπετσωμένα» τετρακίνητα οχήματα τύπου Unimog, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κουβαλήσουν ακόμα και περισσότερους από 5 τόνους νερού – κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πολύ μεγάλη κατασκευή τους, αλλά και την ικανοποιητική απόσταση που διατηρούν από το έδαφος.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>