Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο κ. Frank Eusterrholz κατάφερε να φτάσει στο Β. Ακρωτήριο με ένα VW e-Crafter διασκευασμένο σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Το εγχείρημα διήρκεσε 18 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων διανύθηκαν συνολικά 7.444 χλμ.

Το «Living Box» της εταιρείας PlugVan είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε λίγα λεπτά σε οποιοδήποτε όχημα της κατηγορίας…

… μετατρέποντας το σε ένα άκρως λειτουργικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το VW e-Crafter χρειάστηκε να φορτιστεί συνολικά 95 φορές με στάσεις διάρκειας 90 λεπτών κατά μέσο όρο.

Στην άκρη του κόσμου με ένα e-Crafter Camper

4.310 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2020)

Ανακαλύψτε το ταξίδι του πρώτου ανθρώπου που έφτασε στο Βόρειο Ακρωτήριο με ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, βασισμένο στη νέα γενιά του VW Crafter.

Ο Frank Eusterholz σχεδίαση και πραγματοποίησε ένα αξιομνημόνευτο ταξίδι από το Ανόβερο έως το Βόρειο Ακρωτήριο στην Σκανδιναβία καθώς ως όχημα χρησιμοποίησε το νέο VW e-Crafter, μετασκευασμένο σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.
Με το σκεπτικό πως «… ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει με ένα πετρελαιοκίνητο όχημα…», ο κ. Eusterholz κατάφερε να κάνει ένα ταξίδι 7.500 χλμ. με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει εξελιχθεί (δεδομένης της μικρής σχετικά αυτονομίας του) για μετακινήσεις εντός της πόλης κατά κύριο λόγο.
Τη διασκευή του οχήματος από την έκδοση Van του e-Crafter σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ανέλαβε η εταιρεία «PlugVan» από το Βερολίνο, που δημιούργησε μια… κατοικία επί τροχών εντός του eCrafter Van με την ονομασία «Living Box».
Αρχικά, το ταξίδι είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα ωστόσο, οι περιορισμοί στις διασυνοριακές μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, επέτρεψαν τη διεξαγωγή του τον Αύγουστο.
Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού ήταν 18 ημέρες με το eCrafter Camper να καλύπτει 7.444 χλμ. στη διαδρομή Hannover – Samso – Β. Ακρωτήριο. Για την φόρτιση του οχήματος χρειάστηκαν 95 στάσεις με τη μέση διάρκεια φόρτισης του οχήματος να ανέρχεται στα 90 λεπτά με την μέση κατανάλωση του οχήματος να ορίζεται στις 25kWh / 100 km.
Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως το VW e-Crafter Van που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του εγχειρήματος εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και ροπή 290 Nm, με τις μπαταρίες των 35,8 kWh να διασφαλίζουν αυτονομία 173 χλμ.
Επί του ωφέλιμου χώρου φόρτωσης των 10,7κ.μ. του οχήματος, η εταιρεία «PlugVan» τοποθέτησε μια ειδική διασκευή με την ονομασία «Living Box» που επιτρέπει την μετατροπή κάθε οχήματος της εν λόγω κατηγορίας (Μεγάλα Vans) σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μέσα σε μόλις πέντε λεπτά!
Το εν λόγω σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα κρεβάτι 200 x 165 εκ., κουζίνα με νεροχύτη, ψυγείο και φορητό σύστημα μαγειρικής ενώ, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «European Innovation Award» για το 2020 στην κατηγορία «Sustainability & Environment».