Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή Παναγοπούλας, μεταξύ Αιγίου και Ρίου.

Στο 90% η Ολυμπία Οδός

4.171 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2017)

Στο 90% έχουν φτάσει οι εργασίες κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ενώ, προς το τέλος του Φεβρουαρίου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι… νευραλγικές σήραγγες στην περιοχή Παναγοπούλα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Ολυμπία Οδός Α.Ε. που έχει αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του οδικού άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα, η λειτουργική ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου (συνολικού μήκους 201,5 χλμ.) τοποθετείται χρονικά μέχρι το τέλος του Μαρτίου ενώ, κατά 100%, ο μεγάλος αυτός οδικός άξονας θα είναι έτοιμος μέσα στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
Μια από τις σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση του έργου είναι η κατασκευή των διαδοχικών σηράγγων στην περιοχή Παναγοπούλας, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία στο τέλος Φεβρουαρίου.
Συνολικά, η Ολυμπία Οδός θα περιλαμβάνει κατά μήκος της διαδρομής της 12 σήραγγες, μήκους 16 χλμ. εκ των οποίων, τέσσερις με συνολικό μήκος 8,2 χλμ., αποτελούν ένα σύμπλεγμα στην περιοχή Παναγοπούλας, κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ του Αιγίου και του Ρίου.
Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως σε αυτό το σημείο κατασκευάζεται και η μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα της Ολυμπίας Οδού, με μήκος 4 χλμ . περίπου, η οποία είναι και η τρίτη μεγαλύτερη στην ευρύτερη Ελληνική επικράτεια.
Περισσότερα για την εξέλιξη των εργασιών στην Ολυμπία Οδό και ειδικότερα στις νέες σήραγγες που αυτή θα εμπεριέχει, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε.