Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σύστημα «eHorizon» της Continental έχει καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 1 δις λίτρων καυσίμου στον κλάδο των μεταφορών από το 2012.

Σύστημα «eHorizon» από την Continental

2.834 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Από το 2012 όταν να παρουσιάστηκε, το σύστημα «eHorizon» της Continental έχει καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 1 δις (!) λίτρων καυσίμου ή αν προτιμάτε, 3 εκ. τόνους CO2 στον κλάδο των μεταφορών.

Με βάση τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί από την παρουσίαση του, πίσω στο 2012, το στατικό σύστημα αισθητήρων «eHorizon» της Continental, όχι μόνο εξοικονομεί πόρους για τον κλάδο των μεταφορών (μείωση κατανάλωσης καυσίμου κατά 1 δις λίτρα πετρελαίου), αλλά συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος (μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 3 εκ. τόνους).
Στην παρούσα φάση, περίπου 410.000 επαγγελματικά οχήματα φέρουν το εν λόγω σύστημα, δεδομένου ότι η Continental συνεργάζεται με πολλαπλούς κατασκευαστές βαρέων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.
Ουσιαστικά, το eHorizon είναι σε θέση να παρέχει στην κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του οχήματος πληροφορίες αναφορικά με την διαδρομή που ακολουθείται, με βάση ακριβή τοπογραφικά δεδομένα και πληροφορίες εντοπισμού της θέσης του, μέσω GPS. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά στο όχημα να είναι σε θέση να προσαρμόζει αναλόγως (και αυτόματα) το στυλ οδήγησης και την ταχύτητα του.
Η προσαρμογή της ταχύτητας κίνησης και της διαδικασίας εναλλαγής των σχέσεων στο σύστημα μετάδοσης, δεν είναι ωστόσο οι μόνες εφαρμογές που έχουν στη διάθεση τους οι κατασκευαστές βαρέων επαγγελματικών οχημάτων μέσω του eHorizon. Για παράδειγμα, μπορούν επιπλέον να βελτιστοποιήσουν και άλλες λειτουργίες όπως π.χ. η επεξεργασία των καυσαερίων κ.ά.
Η επόμενη γενιά του συστήματος, το «δυναμικό eHorizon» θα είναι σε θέση να προσφέρει επιπλέον δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και καυσίμου, έως και κατά 2% σε σύγκριση με την υπάρχουσα γενιά του συστήματος.
Μεταξύ άλλων αξίζει να αναφέρουμε νέες λειτουργίες όπως η ενημέρωση των ψηφιακών χαρτών που χρησιμοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ακριβέστερα δεδομένα αναφορικά με την τρέχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, το όχημα θα μπορεί να προσαρμόσει εγκαίρως την «συμπεριφορά» του, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται σαφές πως το eHorizon της Continental μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική βάση για την περαιτέρω εξέλιξη των μελλοντικών αυτόνομα κινούμενων οχημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της Continental.