Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μεγάλη διαφορά ΚΑΙ στους ρύπους!

6.065 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2019)

Εκτός από τη μεγάλη διαφορά που προκύπτει αναφορικά με τη μείωση του λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης ή ενός επιτηδευματία από την χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο, ο εναλλακτικός αυτός τύπος καυσίμου έχει να επιδείξει περίπου 10-15% μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης και κατά 25% σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη.
Η παράμετρος ωστόσο που φανερώνει τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη του φυσικού αερίου σε σχέση με τους συμβατικούς τύπους καυσίμου είναι οι εκπομπές των -ιδιαίτερα βλαβερών- οξειδίων του αζώτου (NOx), όπου ένας τυπικός κινητήρας φυσικού αερίου εμφανίζει κατά 90% μικρότερες συγκεντρώσεις σε σχέση με έναν πετρελαιοκινητήρα τελευταίας τεχνολογίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα  CNG (Compressed Natural Gas) μοντέλα της αγοράς είναι διπλού καυσίμου, δηλαδή βενζινοκίνητα που τους έχει προστεθεί εργοστασιακό κιτ φυσικού αερίου. Συνεπώς όταν τελειώσει το φυσικό αέριο την κίνηση την αναλαμβάνει η βενζίνη.
Φυσικά υπάρχει και το πλεονέκτημα της σημαντικά πιο αθόρυβης λειτουργία των κινητήρων με καύσιμο το CNG σε σχέση π.χ. με τους πετρελαιοκινητήρες.