Το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης έταξε στους Θεσσαλονικείς ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

«Το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης»

Δείτε τι δήλωσε σε συνέντευξή του για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, αλλά και τι αποκάλυψε για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

«Δεσμεύτηκα προσωπικά στους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης – και αυτό θα γίνει», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σιαδήμα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στις προσφυγές και τις αντιδράσεις, με τις οποίες χάθηκε πάνω από ένας χρόνος.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα του έργου απαντά ότι «δουλεύουμε εντατικά, όχι μόνο στο Σταθμό Βενιζέλου, και θα τα καταφέρουμε όπως είχαμε πει εξαρχής, για τον Απρίλιο του 2023». Μάλιστα ο υπουργός είπε ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές με τρένα σε ολοκληρωμένη ρευματοδοτημένη επιδομή. «Όχι με μουσαμάδες όπως κάποτε... Τώρα "τρέχουμε" να καλύψουμε το χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί το Μετρό το 2023», σημείωσε ο υπουργός.
 

Τι γίνεται με τη Γραμμή 4 της Αθήνας

Όσον αφορά τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, ενώ παράλληλα γίνονται οι πρόδρομες εργασίες. «Αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου στην Κατεχάκη, που θα είναι ένα εκ των δύο – μαζί με το αλσος Βεΐκου – από τα οποία θα μπουν τα μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων», ανέφερε.
 
«Πρόκειται για ένα έργο που θα εξυπηρετεί 340.000 επιβάτες ημερησίως, θα μειώσει κατά 53.000 τα αυτοκίνητα στους δρόμους και θα δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο Υπουργός, ενώ για τον σταθμό των Εξαρχείων ξεκαθάρισε ότι θα στηθεί το εργοτάξιο μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες. «Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του έργου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και της πόλης».
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Advertisement Advertisement