Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οδηγούμε πρώτοι τη νέα Mercedes-Benz X-Class 350 d 4MATIC με τον θηριώδη V6 κινητήρα των 258 ίππων.

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα της κορυφαίας έκδοσης της X-Class είναι οι εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες της, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε μετά από εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ύπαιθρο της Σλοβενίας.

Παράλληλα, εκτός από το ωφέλιμο φορτίο του 1,0t. (περίπου), είναι σε θέση να έλξει trailers με φρένα βάρους έως και 3,5t.

Εντυπωσιακό σε ποιότητα κατασκευής, πληρότητα εξοπλισμού άνεσης και φυσικά σχεδίαση, το εσωτερικό των κορυφαίων εκδόσεων «Power».

Ακόμη και στις πιο αντίξοες εκτός δρόμου συνθήκες, το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο της X-Class 350 d 4MATIC, προσφέρει εντυπωσιακές λύσεις στον οδηγό.

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων της Mercedes-Benz X-Class 350 d…

… εκτός από τον V6 πετρελαιοκινητήρα των 3,0λτ. με απόδοση 258 ίππων και 550 Nm ροπής από τις 1.400 σ.α.λ…

… συγκαταλέγεται και το αυτόματο κιβώτιο «7G-Tronic Plus» με χειριστήρια εναλλαγής των σχέσεων και στο τιμόνι.

«Θηριώδης» πολυτέλεια!

4.546 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2018)

Με σκηνικό την εντυπωσιακή φύση της Σλοβενίας, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο τιμόνι ενός εκ των πληρέστερων Pick-Up της πανευρωπαϊκής αγοράς, της Mercedes-Benz X-Class με τον νέο –V6- κινητήρα των 258 ίππων!

Με την παρουσίαση της νέας X-Class, η Mercedes-Benz είχε καταστήσει σαφές πως η πρόταση της στην κατηγορία των Pick-Up θα ήταν μια «premium» επιλογή για τους πελάτες της και αυτή ακριβώς είναι η αίσθηση που αποκομίζει κανείς πίσω από το τιμόνι των νέων εκδόσεων «350 d», που είχαμε στην ευκαιρία να οδηγήσουμε πρώτοι στη Σλοβενία, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης τους.
 
Ο θηριώδης V6 πετρελαιοκινητήρας των 3,0λτ.
Πέραν του ειδικού λογότυπου «V6 turbo» που φιλοξενείται λίγο πιο μπροστά από τους πλευρικούς καθρέπτες της X-Class 350 d 4MATIC, οι εν λόγω εκδόσεις δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες ενώ, σε ότι αφορά στο επίπεδο του εξοπλισμού, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα διατίθεται με τα πακέτα «Progressive» και «Power».
Το… μυστικό ωστόσο κρύβεται κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα όπου εδράζεται το υπερτροφοδοτούμενο –V6- μηχανικό σύνολο των 2.987 κ.εκ. που αποδίδει ισχύ 258 ίππων από τις 3.400 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 550Nm που διατηρείται σταθερή από τις 1.400 – 3.200 σ.α.λ.
Σε συνεργασία με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο «7G-Tronic Plus» που φέρει και ειδικά χειριστήρια (paddles) στην κολώνα του τιμονιού για τις εναλλαγές των σχέσεων, ο… θηριώδης αυτός κινητήρας προσφέρει την δυνατότητα επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,5δλ. και τελική ταχύτητα 205 χλμ./ώρα ενώ, η μέση κατανάλωση καυσίμου του σύμφωνα με τον κατασκευαστή ορίζεται στα 9,0λτ./100χλμ. (εκπομπές CO2: 237g/km).
Μάλιστα, η Mercedes-Benz προσφέρει στο σύστημα «Dynamic Select» στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων «350 d» επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει ουσιαστικά πέντε διαφορετικούς τρόπους εκμετάλλευσης της απόδοσης του κινητήρα (Comfort, Eco, Sport, Manual, Offroad) μέσω ενός διακόπτη.
Στην πράξη είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εξαιρετική λειτουργία του κινητήρα σε όλες τις επιλογές με τις δύο πρώτες να διασφαλίζουν την βέλτιστη οικονομία και άνεση για τους επιβάτες ενώ στην επιλογή «Sport», το κιβώτιο αναλαμβάνει να εκμεταλλευτεί όλο το εύρος των στροφών λειτουργίας του κινητήρα, με τις εναλλαγές σχέσεων να γίνονται στο υψηλό φάσμα των στροφών.
Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε… ακαριαίες αντιδράσεις στο πάτημα του γκαζιού με τα 550 Nm που είναι διαθέσιμα από τις 1.400 σ.α.λ. να… εκτοξεύουν το –μεικτού βάρος έως και 3.250 κιλών- Pick-Up τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, ενθουσιάζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς!
 
Πληρότητα και εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς
Είτε ο ιδιοκτήτης της επιθυμεί ένα επιβλητικό σχεδιαστικά όχημα με εντυπωσιακό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας για τις καθημερινές μετακινήσεις του και τις αποδράσεις του εκτός της πόλης, είτε είναι επαγγελματίας  που δεν θα διστάσει να την υποβάλλει σε ακραίες συνθήκες χρήσης, τόσο ως προς τη μεταφορά φορτίων (βάρους έως και 965 κιλών) όσο και ως προς την κίνηση κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες οδοστρώματος, η νέα X-Class 350 d 4MATIC κυριολεκτικά… ενθουσιάζει με την ομοιογένεια της σε όλους τους τομείς.
Σε αυτό συμβάλλουν δραστικά το στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας, η ανεξάρτητη ανάρτηση του εμπρός άξονα και η αντίστοιχη πέντε συνδέσμων για τον πίσω, οι πολύ καλές εντός και εκτός δρόμου ικανότητες χάρη και στην ύπαρξη του συστήματος μόνιμης 4κίνησης «4MATIC» και φυσικά, ο εντυπωσιακός κατάλογος των ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που προβλέπονται στον σχετικό εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης του γερμανικού Pick-Up.
Στην Ελλάδα, οι νέες εκδόσεις «350 d 4MATIC» αναμένεται να λανσαριστούν περίπου μέσα στον Οκτώβριο ενώ, για την αγορά της Γερμανίας, το κόστος τους ξεκινά από τα 47.490 ευρώ (με ΦΠΑ 19%) με το πακέτο «Progressive» και από τα 53.490 ευρώ για το πακέτο εξοπλισμού «Power».
Περισσότερα για τη νέα –κορυφαία- έκδοση της Mercedes-Benz X-Class, μπορείτε να βρείτε στο νέο τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά που κυκλοφορεί σύντομα.