Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Προς τα τέλη του 2023 θα ξεκινήσει η Lunaz την παραγωγή των (αναβαθμισμένων) ανακυκλωμένων ηλεκτρικών οχημάτων (UEV) για βιομηχανικές εφαρμογές.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Προς τα τέλη του 2023 θα ξεκινήσει η Lunaz την παραγωγή των (αναβαθμισμένων) ανακυκλωμένων ηλεκτρικών οχημάτων (UEV) για βιομηχανικές εφαρμογές.

Το 1ο ηλεκτρικό φορτηγό από αναβαθμιστική ανακύκλωση (+vid)

4.489 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2022)

Το «recycling» (ανακύκλωση) είναι γνωστό σε όλους μας. Πόσοι, όμως γνωρίζουμε το «upcycling», την αναβαθμιστική δηλαδή ανακύκλωση που από τον χώρο της μόδας και της διακόσμησης έχει περάσει και στην αυτοκινητοβιομηχανία; Δείτε τα 1α ηλεκτρικά φορτηγά βιομηχανικής χρήσης (UEVs) που δημιουργεί η Lunaz, ανεβάζοντας την οικολογία (και την οικονομία) σε άλλο επίπεδο.

Ποιο recycling, το upcycling είναι το μέλλον!

  • Το πρώτο βαρύ φορτηγό από αναβαθμιστική ανακύκλωση
  • Από τη βρετανική Lunaz – Ντεμπούτο στα τέλη του 2023
  • Αρχή με απορριμματοφόρα οχήματα
  • Η απόλυτη λύση για την οικονομία και το περιβάλλον
 
Η Lunaz ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός επενδυτικού γύρου που αποτιμά την επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2018 στα 200 εκ. δολάρια, γεγονός που καθιστά την εταιρεία ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του Ην. Βασιλείου. Αυτό το κεφάλαιο ανάπτυξης χρηματοδοτεί την ίδρυση της μεγαλύτερης εγκατάστασης ανακατασκευής και ηλεκτροκίνησης της χώρας, δίπλα στα σημερινά κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σίλβερστοουν, με τη νέα μονάδα να έχει εμβαδόν 210.000 τ.μ.
 
Το νέο αρχηγείο της Lunaz Applied Technologies (LAT) θα είναι ένας υπερσύγχρονος κόμβος μηχανικής, σχεδιασμού και παραγωγής για την κατασκευή (αναβαθμισμένων) ανακυκλωμένων ηλεκτρικών οχημάτων (UEV) για βιομηχανικές εφαρμογές. Αρχή γίνεται με την εισαγωγή ηλεκτρισμένων και ανακατασκευασμένων απορριμματοφόρων. Το γεγονός αυτό συνιστά το πρώτο από τα πολλά «upcycled» προϊόντων Lunaz που θα κατασκευαστούν στην πλατφόρμα του Mercedes-Benz Econic.
 
Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες ηλεκτροδότησης στόλου με μεγάλα συμβούλια και ιδιωτικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και θα προχωρήσει στην πλήρη είσοδο στην αγορά το 2023. Έχοντας ως σημείο εκκίνησης το 4ο τρίμηνο του 2023, συνολικά περισσότερα από 1.100 βιομηχανικά οχήματα UEV θα παράγονται κάθε χρόνο, που με όρους ενσωματωμένου άνθρακα, αυτό θα αντιπροσωπεύει μια ισοδύναμη εξοικονόμηση ολόκληρου του βάρους του Πύργου του `Αιφελ.


Αρχή θα γίνει με τα UEV απορριμματοφόρα φορτηγά νέας γενιάς.

Αρχή θα γίνει με τα UEV απορριμματοφόρα φορτηγά νέας γενιάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανακυκλωμένο ηλεκτρικό στην τιμή του ντίζελ

Σε αυτό το πλαίσιο, η Lunaz αποκάλυψε το πρώτο Upcycled Industrial Electric Vehicle (UEV), δημιουργώντας μια νέα κλάση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs). Σύμφωνα με την εταιρεία, το UEV αντιπροσωπεύει μια δραματική εξοικονόμηση άνθρακα και κόστους έναντι της αντικατάστασης των σημερινών οχημάτων με νέα ηλεκτρικά ισοδύναμα. Η ανακύκλωση, η ανακατασκευή και η ηλεκτροδότηση θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στη χάραξη μιας πιο οικονομικά και οικολογικά βιώσιμης πορείας για την απαλλαγή του παγκόσμιου στόλου από τις εκπομπές άνθρακα. Αυτό αντιμετωπίζει επίσης σημαντικά ελλείμματα χωρητικότητας έναντι της ζήτησης για την παραγωγή νέων βιομηχανικών οχημάτων EV.
 
Αυτή η προσέγγιση σπάει τον καταστροφικό κύκλο της αντικατάστασης με νέο που καθορίζει την τρέχουσα δυναμική στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής, των σιδηροδρόμων, ακόμη και της μόδας, αγκαλιάζουν τις τεράστιες δυνατότητες της αναβαθμιστικής ανακύκλωσης για εξοικονόμηση εκατομμυρίων τόνων ενσωματωμένου άνθρακα που διαφορετικά θα απορριφθούν. Η Lunaz ακολουθεί μια αποδεδειγμένη προσέγγιση στην ανακατασκευή και τον εξηλεκτρισμό κορυφαίων επιβατικών οχημάτων μέσω της επιχείρησης κλασικών αυτοκινήτων της Lunaz Design. Εφαρμόζει αυτή τη μεθοδολογία σε μια βιομηχανία με παγκόσμια απαίτηση για βιώσιμη μετάβαση σε συστήματα κίνησης καθαρού αέρα με ρυθμό και σε τεράστια κλίμακα.
 
Ένας περιβαλλοντικός έλεγχος που ανέθεσε η Lunaz και διενεργήθηκε από κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς επιβεβαίωσε ότι περισσότερο από το 80% του ενσωματωμένου άνθρακα κατά τη διάρκεια της συνολικής ζωής εξοικονομείται κατά την ανακύκλωση αντί για την αντικατάσταση ενός υπάρχοντος απορριμματοφόρου με ένα νέο ισοδύναμο EV. Η Lunaz θα παραδώσει ένα πλήρως ανακυκλωμένο, ανασχεδιασμένο απορριμματοφόρο, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα σχεδόν μηδενικών μιλίων, στις εταιρείες Councils και WasteManagement στην ίδια τιμή με ένα νέο ισοδύναμο ντίζελ και πολύ λιγότερο ακριβό από ένα νέο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο.
 
Πριν αφαιρεθεί ο κινητήρας ντίζελ και αντικατασταθεί με το αρθρωτό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Lunaz, κάθε βιομηχανικό όχημα που υφίσταται την προσέγγιση ανακατασκευής και ηλεκτροκίνησης της εταιρείας ανακυκλώνεται πλήρως. Αυτό περιλαμβάνει μια πλήρη αποκατάσταση γυμνού μετάλλου, κάτι που σημαίνει ότι στους χειριστές του στόλου παρουσιάζεται ένα όχημα σε καινούργια εργοστασιακή κατάσταση.

Νέα προσέγγιση στα απορριμματοφόρα

Η Lunaz αναπτύσσει όλο το λογισμικό της εσωτερικά. Αυτό διασφαλίζει ότι οι τελικοί χρήστες έχουν στη διάθεσή τους ένα όχημα εξοπλισμένο με τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό ασφάλειας και ελέγχου. Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση των καθρεπτών με κάμερες και την πιο πρόσφατη προστασία των τυφλών σημείων μέσω πλευρικών καμερών RADAR και 360 καμερών, για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και η ασφάλεια των εργαζομένων κατά τους ελιγμούς.
 
Κατόπιν ανατροφοδότησης που έλαβε η ομάδα μηχανικών της Lunaz ότι τα καθίσματα στα υπάρχοντα απορριμματοφόρα ήταν πολύ άβολα, η εσωτερική ομάδα σχεδίασης προχωράει σε μία νέα προσέγγιση στο ζήτημα. Αλλαγές υπάρχουν σε θέματα εργονομίας των εν λόγω οχημάτων με μια νέα προσέγγιση για το πού θα μπαίνει ο κάθε διακόπτης, ώστε να υπάρχει πλήρης προσαρμογή στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της αγοράς.
 
Επιπλέον, θα προσαρμόζονται ανά περίσταση οι προδιαγραφές των μεγεθών συσκευασιών μπαταριών. Για παράδειγμα, ένα φορτηγό απορριμμάτων που εστιάζει σε μικρότερους αστικούς κύκλους θα φέρει μικρότερο πακέτο μπαταριών από το αντίστοιχο που κινείται σε μεγαλύτερες αγροτικές διαδρομές. Αυτό εξοικονομεί δραματικά κόστος και βάρος σε σύγκριση με την ενιαία προσέγγιση της βιομηχανίας.


Ακόμα, τα UEV απορριμματοφόρα της Lunaz θα εξοπλίζονται με την τελευταία τεχνολογία τηλεματικής, πράγμα που σημαίνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης στόλων μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται δυναμικά τους στόλους τους. Οι κεντρικοί χειριστές της Lunaz θα μπορούν να διαγνώσουν προβλήματα και να ειδοποιούν τα συνεργεία του δήμου για την επισκευή, κάτι που θα μειώσει τον χρόνο διακοπής λειτουργίας του στόλου και το κόστος συντήρησης.
 
Δείτε περισσότερα στο τελευταίο βίντεο που έχει ανεβάσει η Lunaz στο κανάλι της στο YouTube:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »