Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια έρευνα της Fiat Professional ανάμεσα στους οδηγούς και μία δημοσκόπηση στους καταναλωτές, αποκαλύπτει τις τάσεις στο Ην. Βασίλειο.

Το 35% των οδηγών θα αγόραζε ηλεκτρικό Van

8.671 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2021)

Δείτε τι πιστεύουν οι Βρετανοί επαγγελματίες οδηγοί για την ηλεκτροκίνηση αλλά και τη γνώμη των καταναλωτών για τα οχήματα & τις εταιρείες διανομών

Ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα μιας έρευνας για την ηλεκτροκίνηση που πραγματοποίησε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Fiat Professional, με αφορμή το εκεί λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού E-Ducato.
Η έρευνα τιτλοφορείται «White Van Man» και σε αυτή συμμετείχαν 500 οδηγοί Van, το 91% των οποίων δήλωσαν πως είναι καίριας σημασίας να είναι κάποιος όσο γίνεται πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Επιπλέον, προέκυψε πως οι δύο στους τρεις στηρίζουν τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών των οχημάτων, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 (84%) πιστεύουν πως οι εταιρείες θα πρέπει να στοχεύουν στη δημιουργία ενός στόλου φιλικού προς το περιβάλλον. Συνολικά, το 35% των οδηγών σκέφτονται να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, όταν φτάσει η ώρα να αποκτήσουν το επόμενό τους Van.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το 77% νοιώθουν χαρούμενοι και υπερήφανοι όταν διασφαλίζουν πως το όχημά τους είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο, προκειμένου αυτό να μην αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια. Επιπλέον, τα δύο τρίτα των οδηγών αισθάνονται πως τους προσβάλλει το στερεότυπο πως είναι επιθετικοί στο δρόμο. Το ίδιο ποσοστό (66%) απέρριψε άλλο ένα στερεότυπο, που κάνει λόγο πως οι οδηγοί των Van έχουν ανθυγιεινή διατροφή. Αντιθέτως, ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην έρευνα τόνισε πως είναι χορτοφάγος ή vegan.
Δημοσκόπηση για τις διανομές
Τα παραπάνω ευρήματα έρχονται σε συνέχεια μιας δημοσκόπησης σε 2.000 ενήλικους που πραγματοποίησε πρόσφατα η Fiat μέσω του «OnePoll», το οποίο αποκάλυψε ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για το αποτύπωμα άνθρακα των αντικειμένων που παραδίδονται στην πόρτα του πελάτη (door-to-door delivery).
Συγκεκριμένα, τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων θέλουν οι εταιρείες διανομών να χρησιμοποιούν οχήματα μηδενικών εκπομπών όπου μπορούν, ενώ το 75% θέλει επίσης να δει τις εταιρείες λιανικής να επικεντρώνονται σε τρόπους μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Περισσότεροι από τους μισούς (52%) θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το αποτύπωμα άνθρακα των εταιρειών παράδοσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και το 53% των ερωτηθέντων θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα οχήματα παράδοσης.